رئیس سازمان غذا و دارو: طی سالهای گذشته بارها برای ترخیص این محموله با گمرک نامه نگاری کردیم و گفتیم قبل از این که تاریخ مصرف سرمها کم و تمام شود آنها را ترخیص کنند، اما گمرک موافقت نکرد.
آقای دکتر محمدرضا شانه ساز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در سال ۹۵ یک محموله سرم وارد گمرک شد و همان زمان مقادیر زیادی از آن ترخیص شد، اما برای ترخیص مابقی آنها طی سالهای ۹۶ و ۹۷ به دلیل این که تاریخ انقضاء آنها به کمتر از دو سوم زمان انقضاء رسید، گمرک اجازه ترخیص به آنها نداد.
وی گفت: در آن سالها چندین بار سازمان غذا و دارو و شرکت وارد کننده از گمرک درخواست ترخیص کرد تا تاریخ انقضاء محموله سر نرسد، اما گمرک اجازه خروج نداد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: نامههای شرکت وارد کننده در این باره موجود است که بارها به گمرک اعلام کرده اجازه ترخیص داده شود، از سویی دیگر گمرک این سرمها را که باید در دمای معمولی نگهداری میشدند به داخل سردخانه منتقل کرده و باعث شده سرمها کریستالی شوند به طوری که محموله غیر یخچالی به علت نگهداری در یخچال دچار رسوب شده و دیگر قابل استفاده نبود.
یک میلیارد دُز معرفی نامه برای واردات واکسن به بخش خصوصی داده شده
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون بخش خصوصی مجوز و معرفی نامه برای واردات یک میلیارد دُز واکسن گرفته، اما فقط ۳۱۴ هزار دُز وارد کرده اند.
آقای دکتر محمدرضا شانه ساز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار افزود: بیش از ۵۰ معرفی نامه به شرکتهای خصوصی مختلف برای واردات واکسن داده شده و به آنها اعلام شده است که هر کسی بتواند واکسن وارد کند ما از آنها خریداری میکنیم، شرکتهای خصوصی حتی میتوانستند با ارز نیمایی واکسن وارد و طبق مصوبه ستاد ملی کرونا عرضه کنند، اما متأسفانه حجم بسیار کمی توانستند به کشور بیاورند.
وی گفت: ما همچنان به هر شرکت جدیدی که مراجعه کند معرفی نامه برای واردات میدهیم، اما واقعیت این است که در دنیا خرید و فروش واکسن به دست دولتها انجام میشود و بخش خصوصی هنوز نتوانسته وارد این تجارت شود.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: برخی شرکتها مدعی هستند که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اجازه واردات واکسن نداده است، در حالی که ما دست بخش خصوصی را باز گذاشته و به شرکتهای زیادی مجوز داده ایم، ولی نتوانستند واکسن وارد کنند.