افرادی که به کرونا مبتلا میشوند باید این نکات کلیدی تغذیه را رعایت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، یک کارشناس ارشد بهبود تغذیه با تاکید بر مصرف ۶ لیوان آب در شبانه روز از سوی افراد مبتلا به کرونا میگوید: این افراد باید از مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت و کباب کوبیده پرهیز کنند.
ندا فرح بخش افزود: دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر باید افزایش یابد و بهتر است هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز کاملا پخته شده مصرف شود.
وی ادامه داد: افراد باید مصرف شکر و قند را محدود کنند، غذاهای کنسروی، گوشتهای فرآوری شده و فست فود مصرف نکنند ضمن اینکه مصرف میوه و سبزیجات در طول روز نباید فراموش شود.
این کارشناس ارشد بهبود تغذیه خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوههای صنعتی، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است، لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعدههای غذایی مصرف شود و مواد غذایی محرک مانند برخی ادویههای تند باید از برنامه غذایی حذف شود.
مصرف صبحانه متنوع
وی افزود: افراد باید صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده میل کنند ضمن اینکه مغزدانهها مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو و کنجد را میتوانند هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی استفاده نمایند.
استفاده از مکملهای ویتامین D و C
فرح بخش به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد مکملهای ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنند، هفتهای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم مصرف کنند، همچنین مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم باید مصرف شود.
این کارشناس ارشد بهبود تغذیه ادامه داد: از پودر جوانهها مثل جوانه گندم، ماش، عدس در سوپ، آش و ماست نیز میتوان به صورت روزانه استفاده کرد، ضمن اینکه از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ باید خودداری شود.
وی گفت: در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است ودر صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف شود.
بیشتر بخوانید :توصیههای تغذیهای برای بهبود یافتگان از کرونا
مصرف میوه جات و سبزیجات
فرح بخش بیماران کرونایی در دوران درمان را به مصرف میوههای حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج توصیه کرد ئ تاکید نمود این افراد درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنند همچنین مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.