آتشسوزی مراتع استان همدان از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وسعت حدود ۹۰ درصد کاهش داشته است.
اسفندیار خزائی افزود: ۷۷ هکتار از مراتع این استان در سال ۹۶ و حدود ۴۰ هکتار در سال ۹۷ طعمه حریق شد، اما در سال ۹۸ به علت همزمانی آتش سوزی در ملایر و کبودراهنگ با وزش باد وسعت آتش سوزی به ۲۱۴ هکتار رسید که این آمار در سال ۹۹ به ۸۳ هکتار تقلیل یافت.
وی تصریح کرد: ۲۰ منطقه آسیب پذیر در برابر حریق این استان شناسایی و بلوک بندی شده و مراقبت از هر بلوک نیز به یک تیم حفاظتی واگذار شده است و تیمهای حفاظتی علاوه بر مهار آتش در مراتع، تخریب و تصرفهای احتمالی را رصد کرده و با متخلفان برخورد میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت:عوامل طبیعی شامل خشکسالی، سیل، رانش زمین و عوامل انسانی شامل چرای مفرط، شخم و شیار، تصرفات، بوته کنی و آتش سوزی در تخریب طبیعت تاثیر دارند و ۹۵ درصد تخریبها منشاء انسانی دارد.
اسفندیار خزائی افزود: ۱۰ تیم در تمامی نقاط استان همدان آماده باش هستند و دستگاههای مورد نیاز از جمله دمنده و آتش کوب به میزان کافی در اختیار این تیمها گذاشته شده است.
وسعت عرصههای ملی استان همدان ۹۰۵ هزار هکتار است که ۸۲۲ هزار هکتار مرتع بوده و نزدیک به ۴۵ هزار هکتار اراضی جنگلی، جنگل دست کاشت و ذخیره گاه جنگلی است.