مقامات محلی نیجریه اعلام کردند حملات گروههای مسلح در شمال غرب این کشور دستکم ۳۴ کشته و زخمی بر جای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کانو، شمال غرب و مرکز نیجریه از سالها پیش صحنه خشونت گروههای مسلحی است که به روستاها حمله میکنند، احشام روستائیان را میدزدند و به غارت و آدم ربایی دست میزنند تا گروگانها را در برابر دریافت باج آزاد کنند.
ساموئل آرووان، وزیر امنیت ایالت کادونا اعلام کرد روز یکشنبه در حمله «افراد ناشناس» به روستای اونگوان دوه (Ungwan Dooh) در ناحیه زانگون کاتاف (Zangon Kataf) در ایالت کادونا ۹ نفر کشته شدند.
جنوب ایالت کادونا با اکثریت جمعیت مسیحی که در منطقه زانگون کاتاف ساکن هستند، کانون درگیریهایی است میان دامپروران فولانی و کشاورزان بر سر تصاحب زمین ها.
آرووان در بیانیهای اعلام کرد در روستا ۹ جسد پیدا شد. یکی از ساکنان نیز بر اثر اصابت گلوله زخمی شده بود که به بیمارستان انتقال یافته و تحت مراقبت قرار گرفته است. دو منزل نیز در جریان حمله تخریب شده بود.
وی افزود نظامیان روز دوشنبه منطقه را پاکسازی و مهاجمان را تعقیب کردند.
پلیس نیز اعلام کرد در یک واقعه جداگانه در ساعات پایانی روز شنبه یک گروه شامل حدود ۳۰۰ راهزن موتور سوار به روستای دوبا در ایالت کاتسینا در منتهی الیه شمالی کشور حمله کردند.
گامبو ایساه، سخنگوی پلیس کاتسینا اعلام کرد راهزنان در جریان حمله به روستا ۱۲ نفر را کشته و ۱۲ نفر را زخمی کردند.
وی افزود جنایتکاران که در شماری حدود ۳۰۰ نفری آمده بودند، به مسلسل و موشک انداز آر پی جی مجهز بودند، روستا و مغازهها را غارت کردند.
این باندها که اردوگاههایی در جنگل وسیع روگو در میان ایالتهای کاتسینا، کادونا، زامفارا و کشور نیجر ایجاد کرده اند، در ماههای اخیر حملات خود را به مدارس افزایش داده اند و از مدارس دانش آموزان را میربایند تا در برابر آزادی آنها از خانوادهها باج بگیرند.
هفته گذشته این باندها ۹ دانش آموز را از یک مدرسه اسلامی در ناحیه فاسکاری در ایالت کاتسینا ربودند.
رسانههای محلی به نقل از امینو بلو ماساری، فرماندار ایالت کاتسینا، اعلام کردند وی اخیرا غیر نظامیان را ترغیب کرده است برای دفاع از خود در برابر این حملات مکرر مسلح شوند.
محمدو بوحاری، رئیس جمهور نیجریه به علت ناتوانی در برقراری نظم و امنیت در کشور به شدت هدف انتقادها قرار گرفته است و این در حالی است که ارتش در جبهههای متعددی میان شورشیان جهادی (تکفیری) در شمال شرق، راهزنان در شمال غرب و تمایلات تجزیه طلبانه در جنوب شرق مستقر شده است.