دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر گفت: عرضه شکر فلهای با قیمت بیش از کیلویی ۱۴ هزار تومان و بسته بندی بیش از ۱۶ هزار تومان تخلف گرانفروشی است.
آقای بهمن دانایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در حال حاضر قیمت شکر داخلی در درب کارخانه به ازای هر کیلو ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان است که با احتساب سود اگر این محصول به صورت فله عرضه شود قیمتش باید بین ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و اگر در بسته بندیهای یک کیلویی عرضه شود باید بین ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان باشد.
وی با اشاره به این که شکر نرخ مصوب ندارد گفت: البته دستگاههای نظارتی با احتساب قیمت تمام شده میتوانند به موضوع گرانفروشی این محصول ورود کرده و براساس آن با این موارد برخورد کنند.
دانایی افزود: بالا بودن قیمت شکر در حال حاضر به دلیل ضعف نظارت است وگرنه قیمت شکر بسته بندی حداکثر باید ۱۶ هزار تومان باشد.
وی تاکید کرد: براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار باید قیمت شکر روی بسته بندی آن درج شده باشد و اگر این اقدام صورت نگیرد تخلف است ضمن این که بسته بندیهای شکر حتما باید با وزن یک کیلویی باشد.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر تصریح کرد: در حال حاضر ۳۷ کارخانه شکر در کشور فعالیت میکنند که ۹ کارخانه نیشکری و ۲۸ کارخانه چغندری سالیانه حدود یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید دارند.
دانایی افزود: مصرف شکر در کشور پیش از شیوع کرونا سالیانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر این میزان کاهش یافته به یک میلیون و ۷۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است و بر همین مبنا واردات این محصول به شدت کاهش پیدا کرده چرا که هم تولید داخلی رشد خوبی داشته و پاسخگوی نیاز کشور است و هم نرخ جهانی شکر به شدت رشد کرده و واردات به صرفه نیست.
وی گفت: در حال حاضر حداکثر واردات برای مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن است و البته دولت نیز باید ۵۰۰ هزار تن شکر برای ذخیره راهبردی (استراتژیک) داشته باشد که براساس نیاز برای تامین این مقدار شکر به کشور وارد میکند.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ادامه داد: شرکت بازرگانی دولتی براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار در صورت احساس هر گونه کمبود با تخصیص یارانه ۳ تا ۴ هزار تومان برای هر کیلو شکر را با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای مصارف صنوف و خانوار عرضه میکند که این موضوع نیز به ایجاد ثبات قیمتی در بازار شکر یاری دهنده است.
وی گفت: از ۱۵ روز دیگر با توجه به برداشت چغندر و نیشکر، شکر به وفور به بازار عرضه خواهد شد و پیش بینی میشود تولید روزانه به ۱۵ تا ۱۶ هزار تن برسد در حالی که نیاز بازار ۵ هزار تن است و این یعنی سه برابر نیاز بازار عرضه خواهیم داشت و مقدار مازاد تولید ذخیره میشود تا از دیماه تا خرداد سال آینده که تولید شکر نداریم به بازار عرضه شود و به این ترتیب هیچ مشکلی در تولید و عرضه شکر به بازار وجود ندارد.
دانایی تاکید کرد: تنها برخی دلال بازی هاست که موجب افزایش قیمت شکر در بازار میشود و باید با این موضوع برخورد شود.