مبنای تعیین قیمت خرید توافقی محصول خرما در خوزستان نباید باعث ضرر نخلداران شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، استاندار خوزستان با اشاره به اینکه اعضای اتحادیه خشکبار خوزستان هنوز برای تعیین قیمت توافقی خرید خرما پیشنهادی ارایه نکردهاند گفت: از مهمترین چالشهای پیش رو به منظور تداوم خرید توافقی خرما در خوزستان، وجود ۱۰ هزار تن خرمای خریداری شده از پارسال در انبار اعضای اتحادیه خشکبار است.
سلیمانی دشتکی ادامهداد: به گفته اعضای این اتحادیه، وجود این میزان خرما در انبارها، باعث کاهش قدرت نقدینگی خریداران محصول امسال شده است.
استاندار خوزستان اضافهکرد: این حجم از خرمای خریداری شده از پارسال، بدون متقاضی در انبار واحدهای فرآوری و بسته بندی باقی مانده است.
سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه خوزستان در آستانه برداشت محصول خرمای امسال است گفت: بهمنظور تعیین تکلیف در خصوص نحوه ورود واحدهای فرآوری و بستهبندی خرما به موضوع خرید توافقی، با مقامات وزارت جهادکشاورزی مذاکره جدی صورت گرفته است.
وی ادامهداد: اعضای اتحادیه خشکبار بدون دریافت مشوق دولتی و تسهیلات ارزان قیمت تمایلی برای مشارکت در خرید توافقی ندارند، لذا به همین منظور تسهیلات ارزان قیمت با نرخ چهار درصد از سوی استان و سازمان تعاون روستایی کشور پیشنهاد شده است.
استاندار خوزستان افزود: در صورت موافقت شورای ملی قیمتگذاری محصولات کشاورزی، اعضای اتحادیه خشکبار در خوزستان میتوانند نسبت به دریافت تسهیلات ارزان قیمت مشروط به تایید سازمان جهادکشاورزی اقدام کنند.
وی یادآور شد: پیشنهاد کردهایم برای خرید محصول سال جدید، قیمتی توافقی میان خریداران خرما و نخلداران در نظر گرفته شود و دولت کمک کند که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به خریداران، هزینههای نخلداران پرداخت شود.
استاندار خوزستان افزود:یکی دیگر از پیشنهادهای ارائهشده آن است که سازمان تعاون روستایی کارگاهی ایجاد کند تا برای این کارگاه حدود ۷۰ هزار تن خرما به صورت مستقیم از نخلداران خریداری شود.
بیشتر بخوانید:بررسی تعیین نرخ خرید خرما در خوزستان
سلیمانی گفت:پیشنهاد دیگر در بحث خرید خرما نیز این است اگر خریداران و نخلداران با یکدیگر به توافق نرسیدند، دولت مابهتفاوت قیمت را پرداخت یا مبلغی به عنوان خرید تضمینی به نخلداران کمک کند.