بعضی از گونههای پرتقال ممکن است کمی تلخی داشته باشد و هنگام آبگیری تلخی آنها بیشتر حس شود. اما علل دیگری نیز میتواند باعث تلخ شدن آب پرتقال شما شود که با برطرف کردن اين علتها، مي توانيد از تلخ شدن آب پرتقال جلوگیری کنید.
بعضی از گونههای پرتقال ممکن است کمی تلخی داشته باشند یا هنگام آبگیری تلخی آنها بیشتر حس شود. اما دلایل دیگری نیز میتواند باعث تلخ شدن آب پرتقال شما باشد که با برطرف کردن این علتها، از تلخ شدن آب پرتقال میتوانید جلوگیری کنید.
یکی از اصلیترین دلایل تلخی آب پرتقال پوستهای سفید پرتقال هستند. پس حتما قبل از آبگیری، قسمتهای سفید میوه را کاملا جدا کنید.
گرفتن آب پرتقال با آبمیوهگیری برقی ممکن است باعث تلخی شود، بهتر است آب پرتقالها را با آبپرتقالگیری دستی بگیرید و از صافی رد کنید تا تفاله نداشته باشد و تلخ نشود.
آب پرتقال را بهتر است همان دقایق اولیه استفاده کنید، زیرا این ماده به مرور زمان تلخ میشود.
اگر میخواهید آب پرتقال را برای چند ساعت یا چند روز نگه دارید، آن را در ظروف شیشهای در دار بریزید و در یخچال نگه دارید. (کمتر در معرض هوا قرار داشته باشد)
با این حال اگر آب پرتقالی که گرفته اید کمی تلخ است میتوانید از دو روش برای رفع تلخی آن استفاده کنید.
۱. ترکیب آب پرتقال با عسل برای رفع تلخی
عسل تا حد زیادی تلخی آب پرتقال را گرفته و در عوض به آن شیرینی دلچسبی میدهد. میتوانید به هر لیوان آب پرتقال، یا ترکیب آب پرتقال و کمی آب نارنگی، یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنید سپس آن را در یخچال گذاشته و بعد با تکههای یخ نوش جان کنید. با این ترکیب شربت پرتقال خانگی نیز میتوانید تهیه نمایید.
۲. رفع تلخی آب پرتقال با هل و گلاب
گلاب به گرفتن تلخی آب پرتقال کمک میکند. همینطور هل عطر و طعم بهتری به آن میدهد. به علاوه این ترکیب، آب پرتقال شما را مقویتر خواهند کرد و طبع آن را معتدل مینمایند.
نکته مهم: از آنجا که طبع پرتقال و همچنین طبع نارنگی «سرد» است، افزودن عسل، هل و گلاب به آب پرتقال همچون مصلح عمل کرده و غیر از رفع تلخی آب پرتقال، طبع آن را معتدل میسازد.
علت تلخی آب پرتقال و دیگر مرکبات چیست؟
تلخی در آب برخی از مرکبات مثل پرتقال و گریپفروت، ناشی از لیمونوئیدها است. لیمونین و نومیلین دو ترکیب عمده از گروه لیمونوئیدها هستند که از مزه تلخی برخوردار بوده و غلظت بالای این ترکیبات به ویژه لیمونین در آب پرتقال و کنستانتره آن باعث ایجاد پدیده تلخی (dylayed bitterness) میشود.