مدیرعامل شرکت صنایع الکترونیک ایران گفت: همه نیازمندیهای راداری کشور در حوزه پدافند هوایی در داخل تولید میشود و بسیاری از سامانههای راداری و بومی خود را در مراکز هستهای به کار گرفته ایم.
وی گفت: قطعاتی در اختیار داشتیم که ضمانتنامه داشت و وقتی در دوران دفاع مقدس آن را برای کشورها ارسال کردیم حتی همان قطعات را هم به ما برنگرداندند و حتی تجهیزاتی هم که در آن دوران به ما دادند، پاسخگوی تهدیدات نبود و موجب شد که ما با تلاشهای داخلی به خوداتکایی در تجهیزات رزمی و امنیتی برسیم.
امیر شهرام افزود: در آن دوران خیلی مواقع بود که بی سیمهای ما از کار میافتاد، اما ما امروز ماهانه بیش از ده هزار بی سیم را تولید میکنیم که فاصله زیادی هم با فناوریهای روز جهانی ندارد و از شرایطی که تجهیزات را با مهندسی معکوس یا با کپی کردن یا آوردن فناوری میساختیم، امروز با کمک نخبگان خودمان به طراحی آن رسیده ایم و در این ارتباط با ۶۰۰ دانشگاه و ۹۰۰ شرکت دانش بنیان ارتباط تنگاتنگ داریم و زیرساخت هایمان را در اختیار نخبگان جوان و با انگیزه میگذاریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره نقش تحریم هم گفت: تحریمها موجب شد ما در حوزه دفاعی تحرک بیشتری پیدا کنیم و قبلا وقتی تجهیزات نظامی را به ما میدادند قبل از آن همه انبارهای ما را پر از قطعات میکردند تا به نوعی نبوغ ساخت قطعه را از ما بگیرند، اما ما هم اکنون به سطحی رسیده ایم که مثلا همه نیازهای راداری کشور را در حوزه پدافند هوایی در داخل تامین میکنیم.
مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران درباره اهمیت سرمایه گذاری در صنایع مخابراتی هم گفت: امروز شبکه سازی از نقاط قوت هر کشور است و ما شبکههای زیرساختی مان را بومی کرده ایم و قابل شنود برای دشمن نیست و امروز رمزگذاری مکالمات و دادههای ارسالی در خود سیستم قرار داده شده است که البته ما باید دائم در این بخش به دنبال کسب فناوریهای جدید باشیم.
وی درباره عملکرد صا ایران در حوزه کرونا هم گفت: از ابتدای شیوع این بیماری؛ با کمک فناوری دوربینهای حرارتی توانستیم دمای بدن افراد را با دقت یک دهم درجه تشخیص و در اختیار فرودگاهها و مبادی ورودی قرار دهیم تا افرادی که تب داشتند؛ رصد شوند.
امیر شهرام افزود: در بحث ساخت محلولهای شیمیایی و ماسکهای ان ۹۵ نیز تلاش جدی کردیم.
مدیرعامل شرکت صنایع الکترونیک ایران در پاسخ به سوالی درباره هوشمندسازی تجهیزات دفاعی هم گفت: امروز دیگر برای تهدید نیاز نیست روی همان نقطه حاضر شوند بلکه از فاصلههای بیش از صد کیلومتری نقاط را هدف میگیرند و ما در این خصوص نیازمند تجهیزات هوشمندی بودیم و از سیستم الکترو اپتیک استفاده کردیم که در کمتر از ۵ کشور دنیا وجود دارد.
وی گفت: محصولهایی تولید کرده ایم که تهدیدها را تبیین میکند و در رزمایشها روی شناورها و مناطق جنگلی و کویری از این سامانهها استفاده کردیم.
امیر شهرام درباره امنیت حوزه سایبری هم گفت: یک سری از قطعاتی که هنوز گلوگاهی هستند و مانند ترانزیستور، آی سی و خازن ساخت آن در داخل مقرون به صرفه نیست در زمانی که وارد میکنیم حتما ارزیابی ایمنی و امنیتی میشود و به مسائلی هم در ارزیابی هایمان برخورد کرده ایم و به صورت پایش شده از این قطعات استفاده میکنیم.
امیر شهرام گفت: هم اکنون سخن گفتن از امنیت سایبری دل و جرات میخواهد، اما ما در حوزه امن سازی تجهیزات در تهدیدات سایبری به نقاط بسیار خوبی رسیده ایم.
مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران درباره عملکرد شرکت صا ایران در تولید قطعات خودرویی افزود: بعد از تحریم بسیاری از شرکتهای صاحب نام از جمله زیمنس از کشور ما خارج شدند و مثلا همین شرکت حدود ۴۰ قطعه گلوگاهی خودرو را میساخت و ما بعد از خروج آنها ورود کردیم و روزانه سه هزار و ۵۰۰ای سی یو ویژه خودروهای بنزینی، یورو ۵ و دوگانه سوز در اختیار شرکتهای خودروساز قرار میدهیم و در همین زمینه قراردادی ۴ هزار میلیارد تومانی با شرکتهای خودروساز منعقد کرده ایم.