سخنگوی گمرک ایران گفت: ۱۶تن قارچ دنبلان سیاه کوهی از کامیون یخچالداری که محموله خود را میوه به مقصد اسلونی اظهار کرده بود با هوشیاری پرسنل گمرک کشف شد.
لطیفی توضیح داد: صادرات «قارچ دنبلان سیاه کوهی» به دلیل اینکه جزو ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور است، ممنوع بوده و گمرک نیز بر اساس وظایف ملی و موضوعات و مفاد کنوانسیون های بین المللی گمرکی و حفظ محیط زیست، مانع از خروج ذخایر ژنتیکی زیستی و ورود مواد آسیب زا به کشور می شود.
لطیفی گفت: قاچاقچیان «قارچ ترافل» (قارچ دنبلان سیاه کوهی) را به قیمت های گزافی به فروش می رسانند که حتی برخی آن را تا کیلویی پنج هزار و ۷۰۰یورو اعلام می کنند که اگر چنین باشد این محموله تا ۹۰میلیون یورو در کشورهای دیگر به فروش می رسد، هر چند استخراج بی رویه این محصول ارزشمند از جنگل های کشور آن چنان آثار زیان باری به دنبال دارد که قابل محاسبه نیست.
سخنگوی گمرک تاکید کرد: قاچاقچیان بدون توجه به آسیب پذیری منابع ژنتیکی گیاهی و جانوری و صرفاً با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به قاچاق این سرمایه های ملی می کنند. بدیهی است که تجهیز و تقویت گمرکات کشور به دستگاهها و تجهیزات کنترلی، به روز رسانی زیر ساخت هایی همچون دستگاههای ایکس ری، لیفتراک، بارانداز، سگ های مواد یاب و... در گمرکات کشور می تواند در جلوگیری از خروج ذخایر ارزشمند کشور بسیار مهم باشد.
وی افزود: در ماه گذشته نیز یک محموله قارچ دنبلان سیاه دیگر به وزن چهار تن در گمرک پلدشت کشف و به مقامات قضایی تحویل شد.