با بهره برداری از طرح اضطراری آبرسانی به همدان، ماهانه ۶۵۰ هزار متر مکعب آب آشامیدنی مورد نیاز مشترکان همدان تا یک ماه آینده تامین میشود.
حمیدرضا حاج بابایی افزود: این آب از ۷۰ کیلومتری شهر همدان تامین میشود، که با کیفیتی بالا وارد شبکه آب لوله کشی مشترکان شهر همدان میشود.
وی تصریح کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح اضطراری درنظر گرفته شده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب مورد نیاز ۹ شهر و ۵۹ روستا از طریق این خط تامین میشود، گفت: استان همدان ۵۶ میلیون متر مکعب از سد تالوار حق آبه دارد که در حال حاضر این میزان به ۱۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته و به دلیل ساخت چند سد در بالا دست این سد میزان آب سد تالوار کاهش یافته است.
حمیدرضا حاج بابایی همچنین در خصوص طرح تصفیه خانه نیز تاکید کرد: تصفیه خانه این طرح بزرگترین تصفیه خانه غرب کشور است و قادر است سه هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب را تصفیه کند و ظرفیت آن ۲ و نیم برابر مصرف مورد نیاز شهر همدان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان هم با اشاره به اینکه طول کل خط انتقال آب از سد تالوار ۱۴۰ کیلومتر و طول خط اضطراری ۷۰ کیلومتر است، گفت: خط آبرسانی اضطراری به همدان با حفر چاه در شمال غرب استان همدان و از مخزن تعادلی و ۳۰ هزار متر مکعبی «کِیتو» آغاز میشود و پس از عبور ۴۵ کیلومتر خط لوله به بزرگترین تصفیه خانه غرب کشور در منطقه مهاجران منتقل میشود.
منصور ستوده افزود: با بهره برداری از طرح اضطراری آبرسانی به همدان ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی مورد نیاز شهر همدان تامین میشود که این مقدار معادل ۱۵ درصد کل آب مورد مصرفی مشترکان این شهر است.
وی تصریح کرد: متاسفانه با کاهش ۴۲ درصدی بارشها حجم ذخیره آب سد اکباتان امسال به ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است در حالی که سال گذشته ۱۹ میلیون متر مکعب بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان تاکید کرد: اگرچه این طرح تاحدودی میتواند کسری آب شرب همدان را تامین کند، اما راه حل اصلی و نهایی برای خروج از بحران آب همکاری مردم در صرفه جویی و مدیریت آب است.