روانشناس اجتماعی: استرس روی توان فرد در مقابله با بیماری و ویروس کرونا تاثیر منفی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احسان قیصری - روانشناس اجتماعی در برنامه تیتر امشب گفت: آگاهی و اطلاع، استرس را در مقابل بیماری کم میکند و در مقابل نا آگاهی ها استرس زا هستند.
وی افزود: استرس هیچ اثر مثبتی روی بیماری ندارد؛ وقتی افراد، درگیر بیماری میشوند باید بدون دلهره و استرس روند بیماری را با خودرن دارو و رعایت پروتکلها طی کنند.
قیصری گفت: عادی انگاریها جنبه روحی روانی دارد؛ با وجود این همه فوتی، چرا برخی خانوادهها به این باور که باید رعایت کنند نمیرسند.
وی افزود: برخی تصور میکنند که ویروس قابل مشاهد است؛ در صورتی که اینگونه نیست کل ویروس شایع در جهان چند گرم نیست و به ورزشکاری و سلامتی هم مربوط نیست بلکه خطر جدی است.
احسان قیصری گفت: باید به دیگران همراهی عمومی و جمعی را نشان دهیم.
این روانشناس اجتماعی گفت: برخی افراد به دلایل تربیتی و محیطی هنجار شکن هستند. برخی به اجتماع احترام نمیگذارند و حاکمیت مجبور است با این افراد با قوه قهریه برخورد کند.
قیصری گفت: معمولاً افراد فرهیخته پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند این نشان میدهد که سواد علمی و اجتماعی در رعایت حقوق دیگران موثر است.
این روانشناس اجتماعی افزود: در جمع آشنا با نگاه روانی مثبت رعایت پروتکلها کمتر شده و همین نگاه روند بیماری را بیشتر کرده است.
خسرو صادقنیت - رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هم گفت: وضعیت بیمارستان در دو سه روز گذشته باثبات شده است. روند بستریها رو به رشد نیست.
خسرو صادقنیت گفت: روند ابتلا در سطح کشور افزایشی است، اما در شهر تهران این روند رو به رشد نیست.
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) افزود: در دو هفته گذشته بستریها و فوتیها در سنین جوان و میانسال بیشتر بود.
پیام طبرسی - معاون بیمارستان مسیح دانشوری هم گفت: در این سه چهار روز روند بیماری ثابت شده است، اما روند مطلوب نیست.
وی افزود: مراجعات خانوادگی زیاد است، اما ما بیشتر بیماران بد حال را بستری میکنیم.
پیام طبرسی گفت: تختهای آی سی یو در بیمارستان پر است.
علی شاهعباسی - رئیس بیمارستان شهید فیاضبخش هم گفت: به قله رسیدیم و در سه چهار روز اخیر روند افزایشی را در بستری بیماران کرونایی شاهد نبودیم.
وی افزود: روزانه ۳۰۰ مراجعه به کلینیک تنفس داریم.
علیجان تبرایی - رئیس انجمن ویروس شناسی ایران هم گفت: ویروسها در طول زمان در گردش هستند و تغییراتی را هم از خود بروز میدهند. البته همیشه این تغییرات خطرناک نیستند، اما تغییر ویروس کرونا به نوع دلتا به میزان بسیار زیادی در قدرت سرایت ویروس تاثیر گذاشته است.
وی افزود: قدرت انتقال و درون این انتقال، بحث تکثیر قدرت سرایت پذیری هزار برابری در ویروس دلتا مطرح است.
علیجان تبرایی گفت: در گذشته بالاترین قدرت انتقال در سرخک و آبله بود. قدرت سرایت دلتا بین شش تا هفت نفر است یعنی یک نفر آلوده به ویروس میتواند هفت نفر را آلوده کند.