بخش مهمی از درآمد کردستان از راه کشاورزی به دست میآید و ۳۰ درصد از مردم استان در این بخش فعالیت دارند.
محمد پیشداد با بیان اینکه کردستان از نظر مساحت سرزمینی یک و هشت دهم درصد مساحت و از نظر جمعیت ۲ درصد را داراست، اما از نظر سهم ناخالص ملی یک درصد سهم کشور را شامل میشود که این رقم بسیار کم است.
پیشداد افزود: بیست و پنج درصد تولید ناخالص استان مربوط به بخش کشاورزی است که ۳۰ درصد مردم استان در این بخش شاغل هستند.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بخشی مهم در اقتصاد کردستان است گفت: کردستان با ۱۲ درصد اراضی کشاروزی آبی بیشترین اراضی دیم را داراست در حالیکه اراضی آبی در کشور ۴۶ درصد است و اراضی آبی تجهیز به آبیاری تحت فشار در استان کردستان ۴۰ درصد است و این رقم در کشور ۲۰ درصد است.
پیشداد گفت: در سنوات گذشته در قالب طرح ایکاردا و امنیت غذایی برنامه بسیار مفصل با همکاری بنیاد برکت در راستای بحث دیم و تغییرات محسوس درتنوع بذر بوجود آمد که اگر این برنامه تحقق پیدا کند ۲۵ درصد تولیدات دیمی استان افزایش خواهد یافت که این امکانپذیر است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به رتبه اول کردستان در بخش مکانیزاسیون گفت: کردستان با تولید ۱۲ درصد گندم کشور کسب رتبه دو الی چهار، رتبه چهارم نخود وسیب زمینی هم رتبه پنجم کشوری را داراست.
پیشداد با اشاره به سیلوهای ذخیره گندم گفت: سیلوهای ذخیره گندم با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن و چهار شرکت فرآوری بذر سالیانه ۱۳ هزار تن به بذر برای مصرف در شهرستان و سایر نقاط تولید میکنند.