روزانه حدود ۳ هزار بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری شناسایی میشود.
مجید شیرانی افزود: آن بخش از بیماران مشکوک که مورد آزمایش قرار نمیگیرند یا بیماری کووید ۱۹ آنها محرز است و یا به تشخیص پزشک مبتلا نیستند و نیاز به انجام آزمایش ندارند.
وی گفت: از حدود یکهزار و ۶۰۰ بیماری که روزانه مورد آزمایش قرار میگیرند، تست ۴۰ درصد آنها مثبت میشود، این در حالی است که تست یک سوم دیگر این بیماران که منفی اعلام میشود، منفی کاذب است و این افراد بسیار بدحال هستند و در بیمارستان بستری میشوند.
شیرانی، خدماترسانی روزانه به این تعداد بیمار را کاری سخت و خارج از توان کادر بهداشت و درمان و تجهیزات موجود دانست و افزود: در مجموع یکهزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی در استان وجود دارد که از این تعداد یکهزار و ۵۰۰ تخت دولتی است که بیش از ۷۰ درصد آن به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: بیمارستان هاجر به طور کامل تکمیل ظرفیت شده است و دیگر امکان پذیرش حتی یک بیمار را هم ندارد، همچنین از ۱۰ بخش بیمارستان کاشانی شهرکرد، هفت بخش به بیماران کرونایی اختصاص داده شد و پس از آن به ترتیب بیمارستانهای بروجن، فارسان و کوهرنگ بیشترین بیماران کرونایی را در خود جای دادهاند.
شیرانی گفت: بیماران غیراورژانسی را به راهروها و زیرزمین انتقال داده ایم تا تخت برای بیماران کرونایی خالی شود، اما با روندی که در استان شکل گرفته است، باید نقاهتگاه تجهیز شود.
وی افزود: هم اکنون ۸۷۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند و فقط ۳۰۰ تخت خالی در بخش دولتی باقی مانده است که ببشتر برای اقدامات اورژانسی نظیر تصادفات جادهای اختصاص دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، مهمترین مشکل استان را کمبود نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: تلاش شده تا با اعلام فراخوان از ظرفیت پرستارانی که طرح آنها به پایان رسیده است، بازنشستگان و دانشجویان ترمهای آخر استفاده کنیم، با این وجود به نیروهای غیرپرستاری مثل خدمه، منشی و نگهبان هم به شدت نیاز داریم.
شیرانی افزود: پس از آن تأمین تجهیزات و امکانات نظیر تخت، تشک و دستگاههای اکسیژن، در اولویت بعدی تأمین مکان باید در دستور کار قرار گیرد.
فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری هم سیر افزایشی شیوع کرونا و مرگ و میر ناشی از آن را نگران کننده دانست و گفت: تنها راه نجات از این بحران، تعطیلی مطلق و بی قید و شرط و کنترل ترددهاست.
بر اساس آخرین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی ۱۰ شهرستان چهارمحال و بختیاری در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) شیوع کرونا قرار دارد.