روزنامه دیلی اکسپرس نوشت غرب و از جمله انگلیس، مسوول تعمیق تنشها در کابل و بی ثباتی ایجاد شده در افغانستان است.
روزنامه دیلی اکسپرس نوشت سرعت سقوط دولت اشرف غنی در برابر شورشیان بنیادگرا، فراتر از انتظار بود. این نشریه افزود: تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر بیرون کشیدن نیروهای نظامی آمریکا از منطقه، متحدان آمریکا از جمله انگلیس را ناچار ساخت نظامیانشان را از افغانستان خارج سازند.
به نوشته دیلی اکسپرس، جو بایدن، همچون دونالد ترامپ، درباره هدف از حضور آمریکا در افغانستان، تردید داشت و به همین علت، نه تنها از شمار نظامیان آمریکایی کاست بلکه گفتگو با طالبان را آغاز کرد و به این گروه مشروعیت بخشید.
به نوشته این نشریه انگلیسی تخلیه سریع باقی مانده سربازان آمریکایی و متحدانشان از افغانستان در تابستان امسال، فاجعه بارتر بود، زیرا نیروهای امنیتی افغانستان را از حمایتهای فناوری و هوایی محروم کرد. با این که آمریکا از سال ۲۰۰۱ میلادی، ۶۴ میلیارد پوند برای آموزش و تجهیزات ارتش افغانستان هزینه کرد، به علت نبود حمایتهای پشتیبانی، ارتش افغانستان نتوانست در برابر طالبان بایستد.
روزنامه دیلی اکسپرس نوشت تونی بلر، نخست وزیر وقت انگلیس، در آغاز حمله به افغانستان اعلام کرد "این جنگی است که فقط یک نتیجه دارد: پیروزی ما، نه آنان" و اکنون توخالی بودن این سخنان، بیش از همیشه آشکار شده است. به نوشته دیلی اکسپرس، اکنون در آستانه بیستمین سالروز حوادث ۱۱ سپتامبر، کابل دوباره در دستان بی رحم طالبان است.
این نشریه انگلیسی افزود: بحران افغانستان، بزرگترین بی آبرویی سیاست خارجی انگلیس از زمان بحران سوئز در سال ۱۹۵۶ است و با این که انگلیس در ۲۰ سال اخیر، حدود ۴۰ میلیارد پوند در افغانستان هزینه کرد و ۴۵۶ نفر از نظامیانش را در آن کشور از دست داد، همه این موارد گویی دود شد و به هوا رفت.
دیلی اکسپرس نوشت هر جا غرب ارتش هایش را وارد کرد، از جمله در افغانستان، عراق، سوریه و لیبی، فاجعه آفرید و با این که جان سربازانش را از دست داد و پول فراوان هزینه کرد، فقط بحران را تعمیق کرد، بحران مهاجران را تشدید کرد و بی ثباتیها را افزود. به نوشته دیلی اکسپرس، در عراق تخمینها درباره مرگ افراد، از زمان اشغال آن کشور در سال ۲۰۰۳ تاکنون، از ۲۸۸ هزار نفر تا ۳.۴ میلیون نفر است و آمریکا مدعی است ۴.۶ تریلیارد پوند، برای سیاستهای ویرانگرش در عراق، سوریه و افغانستان پرداخته است.
به نوشته دی اکسپرس، سیاستهای دخالت نظامی در دیگر کشورها، بی اعتبار شده است و انگلیس، حتی بدون اقدامات بی پایان نظامی اش در خارج، به اندازه کافی دچار مشکلات درونی است. این روزنامه نوشت در سال ۱۹۲۲، در اوج قدرت امپراتوری بریتانیا، بونار لوو (Bonar Law)، رهبر حزب محافظه کار انگلیس گفت انگلیس نمیتواند پلیس جهان باشد و این موضوع، امروز بیشتر حقیقی است.