مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: سطح زیر کشت کنجد در دلگان، قطب تولید کنجد سیستان و بلوچستان ۱۰درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، شهناز رفعت پور افزود: به منظور خودکفایی کشور در تامین دانه های روغنی، افزایش بهره وری در تولید، بالابردن راندمان مصرف آب و درآمدزایی کشاورزان، امسال ۹۰۰هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت دانه های روغنی و با ارزش کنجد اختصاص یافته است.
رفعت پور تصریح کرد: میانگین عملکرد کنجد در شهرستان یک تن در هر هکتار است که بیشترین و مهم ترین ارقام کشت شده آن در شهرستانارقام داراب، هلیل و محلی است.
وی گفت: پیش بینی می شود کنجد کاران دلگانی از این سطح ۹۰۰تُن محصول مرغوب دانه های روغنی کنجد برداشت و روانه بازارهای مصرف کنند.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: اقلیم مناسب، خاک حاصلخیز، زودرس بودن، کاشت بدون خاک ورزی، اجرای روش های نوین آبیاری و صرفه اقتصادی باعث استقبال کشاورزان از کشت این دانه روغنی و افزایش ۱۰درصدی سطح زیر کشت نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.
شهناز رفعت پور افزود: دانه روغنی کنجد در شهرستان در ماههای تیر و مرداد کشت و در آذرماه برداشت می شود.
مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دلگان نیز گفت: کنجد در میان دانه های روغنی بیشترین مقدار روغن را بین ۴۰تا۶۰ درصد دارد.
حبیب الله طوقی افزود:کنجد از جمله دانه های روغنی بسیار با ارزش است که از هر تُن آن می توان حدود ۵۰۰کیلوگرم روغن استحصال کرد که سرشار از پروتئین و آنتی اکسیدان است.
طوقی تصریح کرد: مصرف کنجد و روغن آن آن در درمان بیماری های قلبی، کاهش فشار خون، چربی خون، دیابت، کم خونی و آرتروز بسیار مفید است و در صنایع شیرینی پزی و تهیه حلوا و ارده از آن استفاده می شود.