برپایی هدفمند کنگرههای ملی شهدا، زمینه ساز انتقال ارزشهای دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جدید خواهد شد.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه شهدا نمادهای قدرت و عظمت ایران اسلامی هستند بر ضرورت پاسداشت سیرهی عملی و نگرش فکری و اعتقادی شهدای گیلانی به عنوان بخشی از نقش آفرینان عرصهی دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: این نمادها در هرکشوری به عنوان نشانههای بزرگی، شجاعت و افتخار بزرگ داشته میشوند و با توجه به ارزشهای انسانی و معنوی مندرج در انقلاب اسلامی، این مهم باید بیش از دیگران در تاریخ پرافتخار ملت ایران ثبت و ضبط شود.
وی همچنین با استناد به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه حماسههای مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس، یوم الله هستند، تصریح کرد: طبق نص صریح قران کریم، احیای ارزشها و پاسداشت یوم الله ها، زمینه ساز نزول برکات همه جانبه برای ملت قدردان و ارزشمدار خواهد شد.
وی همچنین بر ضرورت بیان و انعکاس اسطورههای گیلانی دفاع مقدس منطبق با واقعیت و با حفظ وفاداری به محتوا تاکید کرد و گفت: مجریان و دست اندرکاران کنگرهی ملی شهدای گیلانی باید جنگ را دیده باشند یا حداقل با حماسههای دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت آشنایی داشته باشند تا بتوانند جلوههای متنوع فرهنگ ایثار و شهادت را به مخاطب منتقل کنند.
استاندار نیز در این نشست شجاعت، دیانت و ولایتمداری را از شاخصهای فرهنگی و رفتاری مردم گیلان دانست و نقش آحاد گیلانیان را در شکل گیری انقلاب اسلامی و حماسه سازیهای دوران دفاع مقدس ستود.
ارسلان زارع فرهنگ رشادت و ایثار برجای مانده از گیلانیان نقش افرین در حماسههای دفاع مقدس را متاثر از پیشینهی غنی تاریخی، فرهنگی و مذهبی این استان ولایتمدار دانست و اضافه کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای برگزاری کنگرههای ملی شهدای گیلانی میتواند تبیین روحیهی ایثار و انتقال فرهنگ شهامت و شهادت به ایندگان باشد.
وی برپایی کنگرههای ملی شهدای گیلانی را فرصتی ارزشمند برای ماندگاری نقش گیلانیان در صحنههای کم نظیر دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: تعیین به موقع ساختار اجرایی و پیگیری موضوعات و محتوای مرتبط با دومین کنگرهی ملی شهدای گیلان از الزاماتی ست که باید در دستور کار قرار گیرد.
سردار عبدالله پور فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در این نشست با اشاره به تجربیات ارزندهی برپایی نخستین کنگرهی ملی شهدای گیلان در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵، افزود: بهره گیری از نقاط قوت و پوشش ضعفها در حوزههای اجرایی و هزینه ایی میتواند حصول نتایج پیش بینی شده در کنگرهی دوم را در بستر حفظ آثار و نشر ارزشهای شهدا و ایثارگران گیلانی دفاع مقدس تسهیل کرد.
سرهنگ غلامرضا ملکعلیپور، رییس ستاد کنگرهی سرداران، امیران و ۸ هزار شهید گیلان نیز در این نشست گزارشی از محورها و روند پیگیری موضوعات مرتبط با دومین کنگره ملی شهدای استان ارایه کرد و گفت: در همین راستا کارگروههای ۱۶ گانه با شرح وظایف معین شکل گرفته با همدلی و همراهی زمینهی ارایهی محتواهای اثرگذار و ماندگار مرتبط با شهدای استان را در کنگرهی دوم مهیا کند.
در ادامهی این نشست هر یک از اعضا نظرات خود را در خصوص راههای برپایی هر چه بهتر دومین کنگرهی ملی شهدای گیلان ارایه و بر ضرورت شاخص سازی شهدای کارمند استان در کنگرهی دوم تاکید کردند.