با جذب بیش از دو میلیارد دلار، تعداد ۳۶ طرح سرمایه گذاری خارجی ثبت شد.
سید علی آقازاده در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده از سال ۹۶ تا سال جاری در استان در طول دوره بعد از انقلاب، معادل ۷۳ درصد از کل سرمایه گذاری مجوز داده شده در این مدت است.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال ۹۶ به میزان ۹۲ میلیون و ۲۱ هزار دلار در بخش های مختلف اقتصادی استان جذب و بکارگیری شده است و در مجموع، تاکنون ۶۶ طرح در استان موفق به اخذ مجوز سرمایه گذاری خارجی از وزارت امور اقتصاد و دارایی به ارزش ۳ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار شده اند.
استاندار مرکزی در خصوص آبرسانی به روستاها و احداث راه روستایی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار تصریح کرد: ۱۲۴ میلیارد تومان در حوزه آبرسانی روستایی و بیش از ۵۳ میلیارد در حوزه راه روستایی توزیع شد که امیدواریم امسال در این دو بخش که دچار محرومیت هستند، تغییراتی را شاهد باشیم. امیدواریم با حدود ۶۰ درصد از تخصیص که از کل این مبالغ انجام شده و با سازوکار ابلاغی در این خصوص، شاهد تحول ابرسانی و راه روستایی باشیم.
آقازاده بیان کرد: همه شهرستان ها و فرمانداران و کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها باید بتوانند تخصیص خوبی از بند ز تبصره ۵ قانون بودجه داشته باشند چراکه این مهم ظرفیت خوبی است که می توان بخشی از بدهی دستگاه ها را با طلب آنها پایاپای کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: ۷۰ درصد مجموع سرمایه گذاری انجام شده در استان مرکزی از سال ۹۶ تا سال جاری انجام شده است.
وی اضافه کرد: در سه ماهه امسال میزان سرمایه جلب و جذب شده دوبرابر سال گذشته بوده بطوریکه ۴۰.۵ میلیون دلار جلب و بیش از ۷ میلیون دلار جذب شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۲۴ میلیارد تومان اعتبارات به آب روستایی استان اختصاص و ۶۶ درصد آن تخصیص یافته و ۵۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز به راههای روستایی استان اختصاص پیدا کرده است.
رقیه یادگاری بیان کرد: در زمینه اعتبارات راه روستایی، روستاهای بالای ۲۰ خانوار مورد هدف بوده اند که در شهرستان ها تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار مشخص و میزان نیاز به اسفالت مشخص شده است.
وی ادامه داد: در اراک به عنوان مرکز استان ۱۷.۵ کیلومتر راه روستایی نیاز به آسفالت دارد و همچنین در شهرستان تفرش ۵۶ کیلومتر راه شناسایی شده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: استان مرکزی همواره با وجود ظرفیت های گسترده در بخش های مختلف اقتصادی میزبان سرمایه گذاران خارجی بوده بطوریکه تاکنون ۶۶ طرح در استان موفق به اخذ مجوز سرمایه گذاری خارجی از وزارت امور اقتصاد و دارایی به ارزش ۳ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار از کشورهایی چون چین، ترکیه، انگلیس، فرانسه، افغانستان، آلمان، هند، اسپانیا، و... در بخش های صنعت، ساختمان، کشاورزی و انرژی شده اند.
حسن میرزاخانی اضافه کرد: در مجموع رقمی معادل۳۹۴ میلیون دلار سرمایه جذب و بکارگیری شده است. در این میان تعداد ۳۵ طرح متعلق به سرمایه گذارانی از کشورهای آسیایی، ۲۶ طرح متعلق به سرمایه گذاران کشورهای اروپایی است و ۵ طرح نیز به ایرانیان مقیم خارج تعلق دارد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون تعداد ۳۶ طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۲ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۵۱۵ هزار دلار در استان مرکزی جلب شده است همچنین به میزان ۹۲ میلیون و ۲۱ هزار دلار در بخش های مختلف اقتصادی استان جذب و بکارگیری شده است.
مدیرکل اقتصاد دارایی استان مرکزی تصریح کرد: بخش انرژی با جلب سرمایه گذاری خارجی مصوب به میزان بالغ بر یک میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار بالاترین و بخش گردشگری با جلب سرمایه مصوب ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار دلار پایین ترین رتبه در بین سایر بخش هایی اقتصادی استان را به خود اختصاص داده اند.
میرزاخانی بیان کرد: میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی در سه ماه امسال نسبت به سال ۹۹ تقریبا ۲ برابر شده است بطوریکه تاکنون ۳ طرح جدید سرمایه گذاری به ارزش ۴۰ میلیون و ۵۰۳ هزار دلار از کشور امارات متحده عربی و چین در زمینه تولید مکمل های تغذیه و تولید قاشق و چنگال جلب و به میزان ۷ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار جذب شده است. همچنین یک طرح دیگر در زمینه تولید انواع مقره سرامیکی در استان مرکزی از کشور انگلستان در مراحل اخذ مجوز سرمایه گذاری خارجی از وزارت امور اقتصاد دارایی قرار دارد.