عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: انتقالدهنده ویروس کرونا در صورت سهلانگاری در رعایت دستورالعملهای بهداشتی معصیت میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل دکتر محمدرضا رجبنژاد در کارگاه آموزشی "کرونا و اخلاق پزشکی" در اردبیل اظهارکرد: این فرد به خاطر قصور در پیشگیری از شیوع ویروس، باید تمام خسارت وارده فردی را که ویروس به او منتقل شده، جبران کند.
او گفت: همچنین اگر پرستار و پزشک و به طور کلی کادر درمانی در معالجه بیمار کرونایی کوتاهی کند و با کمکاری خود موجب وارد کردن خسارت جانی و مالی به بیمار شوند باید جبران نماید.
وی احتکار مواد دارویی و بهداشتی موردنیاز در درمان و پیشگیری از ویروس کرونا را حرام دانست و افزود: در مواردی که احتکار جان آحاد جامعه و نفوس مسلمین را در معرض خطر و آسیب جدی قرار میدهد، چه بسا درصورت تلف ناشی از آن، عنوان محاربه و افساد فیالارض از طریق احتکار به خاطر تسبیب در اهلاک جان مسلمانان صدق کند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مجموعه علوم پزشکی، دانشمندان و مسئولان کشور باید در همه حال برای رویارویی با مسائلی، چون شیوع ویروس کرونا آمادگی داشته باشند، اضافه کرد: مجهز شدن به علم روز و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای هر جامعهای جهت پیشگیری از بحران ضرورت دارد.
رجبنژاد با اشاره به اینکه دانشمندان علم پزشکی و مسئولان کشور را باید برای روزهای سخت تجهیز کنند، ادامه داد: ساخت واکسن، تولید دارو و تجهیزات مورد نیاز، واجب شرعی، ملی، عقلی و وظیفه قطعی اخلاق پزشکی و رفع همه نیازهای جامعه اسلامی برای آحاد جامعه، نخبگان مراکز علمی و دانشگاهی و مسئولان، واجب شرعی و در مسائل پزشکی واجب کفایی است و هرگونه تساهل و کوتاهی در انجام وظیفه، حرام شرعی، عقلی و وجدانی است.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقش بیبدیل گروههای جهادی و بسیج مردمی در مبارزه با کرونا در ایران اشاره و آن را آیت الهی معرفی کرد و ادامه داد: اصل اولیه در تعامل با همه سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان بهداشت جهانی، اصل شک و تردید و عدم اعتماد است، این به معنای عدم ارتباط با سازمانهای بینالمللی نیست، بلکه توجه جدی به این است که همه این سازمانها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم تحت امر استکبار جهانی هستند.
وی گفت: شایسته ملت ایران نیست، برخی کورکورانه و چشم بسته از این سازمانها تبعیت میکنند. به عنوان نمونه چهار داروی توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بر روی سه هزار بیمار کرونایی ایرانی که نتایج مثبت آن به اثبات نرسیده بود، مورد آزمایش قرار گیرد. این اقدام هم خلاف اخلاق پزشکی است و چه بسا سبب ضمان هم گردد، زیرا بعدها مسئولان ستاد ملی کرونا اعلام داشتند که این داروها، نتایج و اثر مثبت ندارد و عوارض منفی هم دارد.
این مدرس دانشگاه حفظ جان مسلمان را واجب کفایی و خدمت رسانی به بیماران را از بهترین اعمال صالح دانست و تصریح کرد: فعالیت در عرصه مبارزه با این ویروس که رابطه مستقیمی با آرامش و امنیت مردم دارد نوعی عبادت است و حاضران در این صحنه، علاوه بر اینکه اجر معنوی و اخروی دارند باید تکریم شوند.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران از وارد کردن واکسنهای آمریکایی و انگلیسی از سوی برخی مسئولان، علیرغم دستور صریح ممنوعیت ورود آن به ایران از سوی امام جمعه انتقاد و آن را خلاف اخلاق پزشکی و شرع و قانون اعلام کرد.
وی بیان کرد: به نظر میرسد استکبار جهانی در موضوع کرونا نقشههایی بدتر از جنگ جهانی اول و دوم در سر دارد و احتمال جنگ بیولوژیک بودن آن وجود دارد. به موضوع کرونا دو نوع میتوان نگاه کرد که یک بیماری صرف مانند سایر بیماریها و نوع دیگر آن یک جنگ بیولوژیک است. اگر فرضیه دوم صادق باشد، نوع رفتار و مبارزه با کرونا و نیز اعضای ستاد ملی کرونا نیز میبایست متفاوت میشد.