در تلاش برای کشف منشاء همه گیری کووید-۱۹
(WHO): کشورها، اطلاعات اوليه درباره کرونا را منتشر کنند
سازمان جهانی بهداشت از همه کشورها و به ویژه چین خواست همه دادههای مربوط به ویروس کووید - ۱۹ را منتشر کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، سازمان جهانی بهداشت در تلاش خود برای پی بردن به منشاءهای همه گیری
کرونا، از همه کشورها و به ویژه چین جایی که سوءظن در مورد فرار این ویروس از آزمایشگاهی در آنجا وجود دارد، خواست همه دادههای مربوط به ویروس را منتشر کنند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای اعلام کرد: «خصوصا برای پرداختن به فرضیه فرار ویروس از آزمایشگاه، دسترسی به همه دادههای خام و مد نظر قرار دادن بهترین عملکردهای علمی مهم است.»
سازمان جهانی بهداشت افزود: «به اشتراک گذاشتن دادهها و دادن اجازه بررسی دوباره نمونهها چیزی غیر از این نیست که ما از همه کشورها از جمله چین بخواهیم حمایت کنند تا ما بتوانیم در مطالعه روی منشاءهای همه گیری به سرعت و به نحوی کارآمد پیش برویم.»
به اعتقاد پیتر امبارک، رئیس هیئت دانشمندان بین المللی که از سوی سازمان جهانی بهداشت برای مشخص کردن منشاء ویروس به چین اعزام شدند، فرار ویروس از آزمایشگاهی در ووهان، شهری در مرکز چین که نخستین موارد آلودگی به این ویروس اواخر سال ۲۰۱۹ در آنجا کشف شد، جزء فرضیههای «محتمل» است.
وی در تلویزیون دولتی TV۲ دانمارک گفت: «یکی از فرضیههای محتمل این است که یک کارمند آزمایشگاه هنگام نمونه برداری (به ویروس) آلوده شده است. اینجاست که ویروس مستقیما از خفاش به انسان منتقل میشود.»
در مستندی به نام «راز ویروس - یک دانمارکی در جستجوی حقیقت در چین» که پنجشنبه در این شبکه تلویزیونی دانمارک پخش شد، این دانشمند به پکن انتقادهای زیادی داشت. به گفته وی، برای تیم او گفتگو درباره این فرضیه با دانشمندان و محققان چینی کار سختی بود. هیئت سازمان جهانی بهداشت مجوز بازدید از دو آزمایشگاه را که در آنجا تحقیقاتی روی خفاشها انجام میشود، گرفت.
پیتر امبارک گفت: «در این بازدیدها، ما حق معرفی داشتیم بعد توانستیم صبحت کنیم و سؤالاتی را که داشتیم بپرسیم، اما فرصت این را که به کوچکترین سندی مراجعه کنیم، نداشتیم.»
وی افزود: «هیچ خفاشی در حیات وحش منطقه ووهان زندگی نمیکند و فقط کسانی که به خفاشهایی که مظنون به داشتن ویروس عامل سارس کوو-۲ Sars-Cov-۲ در بدنشان هستند، نزدیک شده اند، کارکنان آزمایشگاههای این شهر هستند.»
سازمان جهانی بهداشت پنجشنبه شب در بیانیهای خاطر نشان کرد به منظور امکان بررسی فرضیه آزمایشگاه دسترسی به همه دادههای خام مهم است.
این سازمان افزود: «تحلیل و بهبود پروتکلهای امنیتی در همه آزمایشگاههای جهان از جمله در چین برای امنیت جمعی ما مهم است.» سازمان جهانی بهداشت بر این امر تأکید کرد که دانستن اینکه همه گیری کووید-۱۹ چگونه آغاز شد از «اهمیت حیاتی» برخوردار است.
این سازمان افزود: «بر اساس دانستههایی که تاکنون به دست آوردیم، دور بعدی مطالعات شامل بررسی دادههای خام در مورد نخستین موارد و نخستین موارد بالقوه در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.»
سازمان جهانی بهداشت از همه کشورها میخواهد اختلافاتشان را کنار بگذارند و با یکدیگر برای تأمین همه دادهها و همه دسترسیهای لازم همکاری کنند تا دور بعدی مطالعات بتواند هر چه سریعتر آغاز شود.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.
اگر چه ویروس کرونا برای نخستین بار اواخر سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار در شهر ووهان مشاهده شد، چین از آن پس، به لطف قرنطینه ها، نرم افزارهای موبایل برای دنبال کردن جابجاییهای یک فرد و قرنطینههای اجباری هنگام ورود به این کشور به میزان زیادی همه گیری را مهار کرده بود. زندگی از بهار ۲۰۲۰ در این کشور تقریبا به حالت عادی بازگشته و این کشور از ماه آوریل سال گذشته تنها دو مورد مرگ را گزارش کرده است.