با توجه به وخامت اوضاع امنیتی در افغانستان، فرانسه اخراج مهاجران افغان را به حال تعلیق درآورد.
در سال ۲۰۲۰ میلادی، فرانسه نخستین کشور مبدأ متقاضیان پناهندگی افغانی بود و هشت هزار و ۸۸۶ تقاضای پناهندگی از سوی مهاجران افغانستانی ثبت شد. در تاریخ ۱۱ ژوئیه، افغانستان از کشورهای اروپایی درخواست کرده بود به علت تشدید درگیریها در این کشور، طی سه ماه آینده اخراج مهاجران را متوقف کنند. پس از این درخواست، کشورهای سوئد و فنلاند بازگرداندن پناهندگان را به افغانستان به حال تعلیق درآوردند.
کشورهای هلند و آلمان که همانند اتریش، بلژیک، دانمارک و یونان از بروکسل خواسته بودند تا بتوانند اخراج پناهندگان را ادامه دهند، در نهایت روز چهارشنبه به طور ناگهانی تغییر عقیده دادند و به نوبه خود خبر تعلیق اخراج پناهندگان افغانی را اعلام کردند. بنابر اعلام سازمان آمار اروپایی یورواستات، افغانها در سال ۲۰۲۰، ۱۰,۶% از متقاضیان پناهندگی را در اتحادیه اروپا تشکیل میدادند که پس از سوریها (با ۱۵,۲%) بیشترین میزان است. بنابراعلام یک مقام اروپایی، از آغاز سال ۲۰۲۱، ۱۲۰۰ نفر از اتحادیه اروپا به افغانستان بازگردانده شدند که هزار نفر از آنها داوطلبانه اقدام کردند و ۲۰۰ نفر دیگر مجبور به رفتن شدند.
گزارش رسانهها حاکی از آن است که طالبان در ادامه پیشرویهای خود در شهرهای افغانستان، مرکز ولایت غزنی را نیز به تصرف خود درآوردند. شهر غزنی دهمین مرکز ولایت است که در شش روز گذشته به دست طالبان سقوط کرده است. قبل از این، زرنج، مرکز نیمروز، شبرغان، مرکز جوزجان، تالقان، مرکز تخار، فیضآباد، مرکز بدخشان، قندوز، سرپل، پلخمری، مرکز بغلان، ایبک، مرکز سمنگان و فراه به دست طالبان سقوط کرده است.