آلمان، با واریز مبلغ ۴۳۰ میلیون یورو در سال به افغانستان، یکی از مهمترین اهداکنندگان کمک به این کشور به شمار میآید.
آلمان، سالانه مبلغی نزدیک به ۴۳۰ میلیون یورو در سال برای افغانستان واریز میکند و یکی از اهداکنندگان مهم کمک به افغانستان به شمار میآید. از چند هفته گذشته و همزمان با آغاز خروج نیروهای بین المللی از افغانستان، طالبان حملات خود را به افغانستان آغاز کرد. خروج نیروهای خارجی از افغانستان قرار است ۳۱ اوت، یعنی ۲۰ سال پس از مداخله این نیروها برای سلب حاکمیت طالبان و در بحبوحه حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا، به پایان برسد. وزیر امور خارجه آلمان خاطرنشان کرد خروج نیروهای بین الملی با آمریکا آغاز شد. این تصمیم «به معنای آن بود که دیگر نیروهای ناتو نیز ناچارند این کشور را ترک کنند، زیرا هیچ کشوری نمیتواند بدون محافظت ارتش آمریکا به افغانستان نیروی نظامی اعزام کند».
آنگرت کرامپ-کارنبائر وزیر دفاع آلمان نیز در مصاحبه با رادیو آلمان گفت: «به رغم مداخله ما طی ۲۰ سال گذشته، پیشروی طالبان بسیار تلخ و دردناک است». وی اذعان کرد: «این یک واقعیت است: ما به هدف خود برای اینکه از افغانستان کشور دیگری بسازیم و آن را به شکلی مثبت و پایدار تغییر دهیم، نرسیدیم». آلمان، در ماه ژوئن، خروج نیروهای خود را از افغانستان به پایان رساند. بنابراعلام ارتش فدرال آلمان، طی عملیات نظامی که از سال ۲۰۰۱ آغاز شد، ۵۹ نظامی آلمانی کشته شدند. این وزیر محافظه کار همچنین بر تعهد آلمان برای پذیرش اتباع افغانی که به ارتش آلمان کمک کردند یا در کنار آنها جنگیدند و در حال حاضر درباره امنیت خود نگران هستند تأکید کرد.
هایکو ماس به نوبه خود اطمینان داد «تا پایان ماه، شمار بسیاری از افراد، ازجمله کسانی که گذرنامه ندارند، از طریق دو پرواز چارتر، به آلمان بازگردانده میشوند». وزارت امورخارجه آلمان همچنین امروز پنجشنبه توصیههای خود به اتباع آلمانی در محل را به روز و از آنها درخواست کرد «هر چه سریعتر» از طریق پروازهای برنامه ریزی شده، افغانستان را ترک کنند. این موضع گیری در حالی اعلام شده که نیروهای طالبان در هفتههای اخیر به پیشرفت های زیادی در خاک افغانستان دست یافتهاند. آلمان با کمک ۴۳۰ میلیون یورویی خود به افغانستان، یکی از ۱۰ کمک کننده بزرگ برای توسعه این کشور محسوب میشود.