همزمان با ایام محرم، طرح برپایی میز کتاب در هیأتهای مذهبی اجرا میشود.
مهدی میراحمدی افزود: در این طرح ابتدا نیروهای معرفیشده از طرف هیأتهای مذهبی در یک دوره کوتاه مدت آموزشی با فرآیندهای چاپ و توزیع کتاب آشنا میشوند و سپس تعدادی از کتابهای مرتبط با مناسبتهای مختلف مذهبی به همراه محصولات فرهنگی به صورت امانت و با محوریت افراد آموزش دیده در اختیار هیاتهای مذهبی قرار خواهد گرفت تا زمینه برای آشنایی هر چه بیشتر علاقهمندان به کتاب فراهم شود.
وی با بیان اینکه افراد شناسایی شده در هیأت در ادامه طرح به حضور در دورههای آموزش نویسندگی و نقد کتاب هدایت خواهند شد، تصریح کرد: شکلگیری شبکهای از مبلغان کتاب با استفاده از ظرفیت موجود در هیأتهای مذهبی میتواند به مرور زمان موجب تبیین فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان شود.
میراحمدی با تأکید بر اینکه در این طرح سعی خواهد شد از نیروهای جوان و نوجوان استفاده شود، گفت: یکی از ضعفهای موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی استان پایین بودن تعداد متخصصان این حوزه است از این رو با همکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی در برنامهای هدفمند، روند تربیت این دسته از افراد آگاه به کتاب، نویسندگی و نقد آثار مکتوب دنبال خواهد شد.
وی افزود: لازم است راهکارهای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان با همکاری و تعامل دیگر دستگاههای متولی بررسی شود و برای استفاده مطلوب از ظرفیت اهالی رسانه نیز در این حوزه برنامهریزی صورت گیرد.
مدیر مجموعه کتاب شهر چهارمحال و بختیاری با اشاره به تجربه پویش کتاب در شهرکرد با همکاری جمعی از جوانان و رسانهها و فروش یک هزار جلد از یک عنوان کتاب در مدت ۱۰ روز، گفت: این استقبال از کتاب نشاندهنده علاقهمندی عموم مردم برای بهرهگیری از آثار مکتوب است، اما محدود بودن عرضه کتاب در کتابفروشیها و نبود سازوکار مناسب برای معرفی کتاب موجب شده است تا مردم نیز رغبت چندانی به خرید و یا مطالعه کتاب نداشته باشند.
میراحمدی با تأکید بر اقدامات جهادی برای توسعه هر چه بهتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی، افزود: جای خالی نقد کتاب در استان خالی است و باید برای بهبود شرایط این بخش تلاش بیشتری از طرف متولیان فرهنگی انجام شود.
هماکنون ۲۲ کتابفروشی در چهارمحال و بختیاری فعال است.