برداشت میوه گرمسیری گواوا از ۶۰ هکتار باغهای شهرستان میناب شروع شده است.
عباس موئیدی افزود: کاشت گواوا به صورت باغهای یکدست یا مخلوط با سایر درختان، برای تولید میوه ارگانیک در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رایج است.
وی گفت: در میان مردم بومی استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، میوه آن به زیتون محلی معروف است.
این درخت در طول سال دو بار میوه میدهد.
بیشتر بخوانید؛ برداشت خرما در بخش رویدر شهرستان بندرخمیر
گل دهی نوبت اول این درخت در اردیبشت، و زمان برداشت نیز از اواخر تیرماه است.
مهرماه زمان گل دهی نوبت دوم است و میوه آن نیمه بهمن ماه برداشت میشود.
گواوا یا زیتون محلی منبع غنی از ویتامین ث و دارای مقدار مناسبی کلسیم و فسفر و بذر آن سرشار از آهن است.
از پوست زیتون، سالاد و دسر درست میشود و از میوه آن میتوان کره میوه ایی، شربت و آبمیوه تهیه کرد.
از برگ گواوا برای درمان اسهال و در صنایع رنگ سازی استفاده میشود، جوشانده آن هم برای تنظیم فشار خون مناسب است.