ویژگیهای انتخاب وزیران ؛ فسادستیزی و انقلابی و مردمی بودن
استاد دانشگاه و عضو کمیته بررسی پیشنهادات کابینه سیزدهم، انقلابی بودن، مردمی بودن و فسادستیزی را شروط اصلی منتخبان کابینه دولت سیزدهم اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی اوتارخانی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: به دنبال آن بودیم که از برنامهها به افراد درست برسیم بر این اساس بررسیهایی در خصوص لازمههای اجرایی شدن شعارها و وعدههای انتخاباتی صورت گرفت مثلاً اینکه اگر طبق وعدههای انتخاباتی قرار باشد ۱ میلیون و ۲۰۰ واحد مسکونی در سال ساخته شود وظیفه هر دستگاه چه خواهد بود و برای تحقق این وعده، چه اقداماتی مورد نیاز است.
آقای اوتارخانی گفت: برای تحقق این اهداف و برنامه ها، گزینهها و افراد متفاوت از طرق گوناگون و کانالهای متعدد به ما معرفی میشد یکی از این کانالها سامانهای بود که به همین منظور طراحی شده بود در آن سامانه برای هر وزارتخانه بیش از ۲۰۰ نفر از طریق مردم پیشنهاد شده بود که پس از پالایشهای گوناگون، ما به لیست نفرات نهایی رسیدیم در نهایت این لیست برای جمع بندی نهایی، خدمت آقای رئیسی تقدیم شد و ایشان هم اسامی را برای مصاحبه به کمیتههای تخصصی سپرد و پس از بررسیهای هر کمیته، اسامی نهایی خدمت آقای رئیسی ارائه شد.
آقای اوتارخانی گفت: فشار احزاب در انتخاب کابینه اثری نداشت و قرار بر این بود که تمام فرآیند توسط کمیتههای تخصصی و به صورت مشورتی انجام پذیرد.
مشارکت مردم در سامانه انتخاب کابینه دولت تا استانداران
آقای محمدصادق خیاطیان دیگر عضو کمیته بررسی پیشنهادهای کابینه دولت سیزدهم در سوی دیگر استودیو گفت: ایجاد سامانهای برای دریافت پیشنهادهای مردمی در خصوص انتخاب کابینه دولت سیزدهم اولین گام مردم گرا پس از انتخاب آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم بود، زیرا دولت ایشان دولت مردمی است و پیشنهادهای مردم در آن اهمیت دارد.
او ادامه داد: برای ایجاد این سامانه، تیم حرفهای خوبی پای کار آمدند و ظرف مدت ۷ الی ۸ روز سامانهای همه جانبه ایجاد شد و در اختیار مردم قرار گرفت و مشارکت مردم در این سامانه مثال زدنی است.
آقای خیاطیان ادامه داد: ۳۶ درصد از مشارکت کنندگان و معرفی کنندگان و پیشنهاددهندگان کابینه دولت سیزدهم دارای مدرک دکترا بودند ۳۴۰ نفر از پیشنهاد دهندگان یا وزیر بودند یا معاون وزیر فعلی یا سابق، هزار و ۱۳۵ نفر از هیأت علمی دانشگاهها بودند.
وی افزود: در این میان دو گروه حضور قابل توجهی داشتند معلمان با مشارکت ۴ هزار و ۲۵۱ نفر و حدود هزار نفر صنعتگر در معرفی و پیشنهاد دادن افراد در این سامانه مشارکت کردند.
خیاطیان گفت: ۲ هزار و ۲۵۰ نفر از معرفی شدگان از اعضای هیأت علمی دانشگاهها بودند، ۲۳۰ نفر از وزراء و معاونان پیشین و سابق بودند و ۷۸۰ نفر سابقه معاون وزیری داشتند و رده سنی معرفی شدگان ۳۶ درصد از ۴۰ الی ۶۳ سال بودند و ۱۴ نفر از آنها مدرک دکترا دارند و این هم جوانگرایی کابینه به شمار میرود.
وی افزود: روی هم رفته ۲ هزار ۵۲۶ نفر توسط گروههای صنعتی و تخصصی معرفی شده بودند و به طور میانگین برای هر وزارتخانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر معرفی شده بودند و یکی از خط قرمزهای آقای رئیسی این بود که فرد بازنشستهای برای کابینه معرفی نشود.
آقای خیاطیان گفت: این سامانه طوری طراحی شده است تا مردم بتوانند تا استانداران هم پیشنهادهای خود را معرفی کنند.
واقعا متاسف شدیم... بسیاری از افراد پیشنهادی که یا تو قوه قضائیه بودند یا تو آستان قدس...خب ایرادی نداره افرادی باشند که از قبل همکار بودند و همدیگر رو میشناسند و بخوان همچنان با هم کار کنند ولی با صحبت از تغییر و تحول دولت مردمی ، خب ما مردم انتظار دیگه ای داشتیم...اگه قراره از همه افراد توانمند استفاده بشه چرا فقط این آقایون که بعضی ها شون شناخته شده اند و در مسئولیت قبلی خیلی موفق نبودند...