رئیس دیوان عالی کشور: از این پس برای قضاتی که آراء آنها مشمول ماده ۴۷۷ شود و نقض گردد، نمره منفی در نظر گرفته میشود و در صورت تکرار برخوردهای دیگری با آنها صورت میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما حجتالاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور، در نشست امروز هیئت عمومی دیوان عالی کشور که با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت و عملکرد این دیوان در دوره تحول، وظایف اصلی دیوان را نظارت بر احکام دادگاهها و ایجاد وحدت رویه عنوان کرد.
وی افزود: دیوان علاوه بر نظارت بر احکام دادگاهها از طریق فرجام خواهیها، حل اختلافات، اعمال ماده ۴۷۷ و اعاده دادرسی در دوره جدید، با سفرهای استانی به بررسی آراء دادگاهها و ارزیابی عملکرد قضات میپردازد.
رئیس دیوان عالی کشور همچنین با اشاره به اظهارات رییس قوه قضائیه در مورد قضاتی که به صورت مکرر رای خلاف بین شرع صادر میکنند، گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، از این پس برای قضاتی که آراء آنها مشمول ماده ۴۷۷ شوند، و نقض گردد نمره منفی در نظر گرفته میشود و در صورت تکرار برخوردهای دیگری با آنها صورت میگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین مرتضوی مقدم همچنین از به روز رسانی آراء وحدت رویه در دیوان عالی کشور خبر داد و نظرات صادره از سوی هیئت عمومی را آراء کاربردی و تحولآفرین برای نظام قضایی دانست.
وی با اشاره به تشکیل شورای علمی دیوان عالی کشور بر اساس آیین نامه جدید این دیوان گفت که این شورا قبل از طرح گزارشها در هیئت عمومی آنها را بررسی میکند و پس از صدور آراء نیز، آراء صادره اعضای هیئت عمومی را از لحاظ کیفی برای کاهش ایرادات احتمالی مورد بررسی قرار میدهد.
رئیس دیوان عالی کشور همچنین از صدور مجوز مجله تخصصی دیوان نیز خبر داد و گفت که احکام منتخب دیوان و آراء وحدت رویه در این مجله برای نقد و بررسی کارشناسان حقوقی و قضایی منتشر میشود.
در این نشست قضات دیوان عالی کشور در حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به بحث و بررسی نحوه ترتیب اثر دادن به توبه محکومان مجازاتهای تعزیری پس از قطعی شدن آراء صادره پرداختند که دادستان کل کشور و رئیس قوه قضاییه نیز نظر خود را در این خصوص ارائه کردند.
در این نشست همچنین تعدادی از قضات دیوان عالی کشور با تقدیر از مقام معظم رهبری به واسطه انتصاب رئیس دستگاه قضا از میان چهرههای درون قوه قضاییه، این انتصاب را موجب تسریع در روند تحول نظام قضایی در دوره تحول و تعالی دانستند.