باوجود محدودیت منابع آبی با مدیریت مناسب آبیاری مزارع نیشکرخوزستان ، پیشبینی می شود بیش از ۶۰۰ هزار تن شکر در سال زراعی تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان ، با اشاره به گذر از شرایط کم آبی با مدیریت منابع آبی بیان داشت که اقدامات دو معاونت کشاورزی و صنعت توسعه نیشکر در مصرف بهینه آب و کنترل بحران کمآبی موجب شد تا خسارتها به حداقل برسد.
دکتر عبدعلی ناصری با بیان اینکه صنعت نیشکر همواره با فراز و نشیبهای زیادی از جمله خشکسالی و سیلاب روبرو بوده است، تاکید کرد که در سیل فروردین ماه ۹۸ حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی شرکتهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی آسیب دید، اما با برنامه ریزی و همت پرسنل، تهدید سیلاب به شکوفایی تولید بدل شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر ادامه داد: با وجود خشکسالی و کم آبی بیسابقه در سال جاری، اما با توجه به مدیریت آبیاری مزارع و استفاده از شیوههای نوین آبیاری، ۸۷ تا ۹۰ درصد رشد مورد انتظار گیاه نیشکر محقق شد.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فصل برداشت نیشکر افزود: ۲۷ مهرماه برداشت نیشکر آغاز میشود و با عنایت ازلی و همت پرسنل، بار دیگر در سال پشتیبانی و مانع زدایی از تولید، حماسه آفرینیها در این صنعت بزرگ رقم خواهد خورد.
معاون بهرهبرداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از شروع برداشت نیشکر از ۲۷ مهرماه خبر داد و گفت: برداشت نیشکر در صورت شرایط مناسب آب و هوایی حداکثر تا ۱۵ فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.
دکتر جعفر آلکثیر عملیات برداشت نیشکر را بزرگترین عملیات متمرکز و مکانیزه برداشت در بخش کشاورزی کشور دانست و بیان داشت: بهترین زمان شروع و پایان برداشت نیشکر برای پایداری محصول از اول آبان تا پایان اسفند و حداکثر تا ۱۵ فروردین سال بعد است.
وی با اشاره به تعیین مناسبترین زمان برای قطع آبیاری مزارع نیشکر، افزود: برای “رسیدگی” مناسب گیاه نیشکر و استحصال بیشترین شکر، لازم است اول مهرماه، آب اولین مزارع برای برداشت نیشکر قطع شود و مابقی مزارع نیز به ترتیب تاریخ برداشت، تا پایان آبان ماه آبیاریشان به اتمام برسد.
معاون بهرهبرداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تاکید کرد که گیاه نیشکر مانند سایر گیاهان، تاریخ کاشت، داشت و برداشت معینی دارد و تاخیر در هر کدام از این مراحل سه گانه، کاهش تولید را به همراه خواهد داشت.
آل کثیر ادامه داد: تاخیر در زمان برداشت نیشکر باعث کاهش دوره رشد محصول در سال آینده می شود و همچنین به دلیل احتمال بارش های مداوم و سرمازدگی گیاه نیشکر، تاخیر در برداشت علاوه بر تاثیر منفی در محصول امسال، محصول سال آینده را نیز با خطر کاهش شدید مواجه میسازد.
بیشتر بخوانید:تامین ذخایر مطمئن کشور با افزایش واردات کالاهای اساسی
وی از مدیران کشت و صنعت های هفتگانه توسعه نیشکر درخواست کرد طبق برنامهریزی های صورت گرفته و بر مبنای تاریخ اعلام شده، برداشت نیشکر را شروع کنند تا پس از برطرف کردن مشکلات احتمالی کارخانجات شکر پس از تعمیرات تابستانه، بتوانند با ظرفیت مناسب برداشت نیشکر و استحصال شکر را از سر گیرند.