در آیین اختتامیه مرحلهی استانی؛
معرفی برگزیدگان جشنواره قصهگویی کانون خراسان جنوبی
برگزیدگان مرحله استانی بیستوسومین جشنوارهی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در بخش قصههای ملی معرفی شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مدیر کل کانون استان و رئیس دبیرخانه استانی این جشنواره گفت: قصه تاریخی به
قدمت انسان دارد وبا حضور اولین انسان در روی کره خاکی قصه متولد شد، رشد کرد و از شکل ابتدایی به شکل پیچیده داستانهای امروزی در آمد.
حمیدی با بیان اینکه اولین قصهگو خداوند است، افزود: سرنوشت انسانها به قصه و قصهگویی به عنوان یک واسطه تربیتی پیوند خورده است.
وی گفت: کودکان ونوجوانان از طریق قصهگویی میتوانند با آداب و سنن جامعه بیشتر آشنا شوند و از این طریق برای زندگی آینده آماده میشوند.
مدیر کل کانون استان افزود: تعداد ۳۰۱ قصه در سایت استانی جشنواره بارگزاری شد که در این بین ۶۴ قصه در بخش ملی، ۱۵۱ اثر در بخش قصههای ۹۰ ثانیهای و ۸۶ اثر در بخش پادکست شرکت کردند.
حمیدی افزود: در بخش قصههای ملی و آیینی پس از داوری ۱۵ نفر موفق به کسب مقامهای اول، دوم و سوم و شایسته تقدیر شدند که از این بین ۷ اثر به مرحلهی منطقهای راه پیدا میکنند.
در بخش پایانی این جشنواره بیانیه هیات داوران توسط «فردین مقدوری» نماینده هیات داوران مرحله استانی بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی قرائت و برگزیدگان این مرحله مشخص شدند.
بر همین اساس در بخش قصههای مدرن و کلاسیک گروه پدر بزرگ و مادربزرگها، محمد جواد الاهی از شهرستان طبس با قصه خانه شیرها رتبه اول و مریم رضازاده از شهرستان قاین با قصه مشکل گشا به عنوان رتبه دوم معرفی شدند.
در بخش زنان و مردان قصههای کلاسیک و مدرن «سیده معصومه کاظمی» از بیرجند با قصه راز بزرگ جهانگرد، «مریم فرخ فال» با قصه بادی که خوابش میآمد و «مریم محمدی» با قصه هلر و شلر و سنگ مدد، هر دو از شهرستان نهبندان، رتبه اول تا سوم را کسب کردند و «الهام نیک بین» از بیرجند، عنوان شایسته تقدیر را از آن خود کرد.
در بخش قصههای آیینی و سنی گروه زنان و مردان نیز تنها «فاطمه اخباری» از قاین موفق به کسب رتبه دوم شد.
بر همین اساس در بین دختران و پسران شرکت کننده در بخش قصههای مدرن و کلاسیک، «زینب نیکفر» با قصه محاکمه سنگ و «ریحانه طالبی»، هر دواز بیرجند با قصه عشق مادرانه و «منیره سادات صدیقی» از قاین با قصه زال و رودابه، به ترتیب عناوین اول تا سوم را کسب کردند و «الهه نادی» از بیرجند با قصه دختر نارنج شایسته تقدیر شد.
در ادامه «آرمیتا نوروزی» از قاین با قصه رزم گرد آفرید و سهراب، «بهاره اسماعیلی» از مرکز فردوس با قصه داستانهای شاهنامه (روزگار جمشید) و «نرگس سادات رضوی» از شهرستان سرایان با قصه رزم رستم و سهراب در بخش دختران و پسران قصههای آیینی و سنتی به ترتیب اول تا سوم شدند و «نازنین فنودی» از بیرجند عنوان شایسته تقدیر را ازآن خود کرد.
گفتنی است بر اساس شیوهنامهی اجرایی این رویداد فرهنگی رقابت مادربزرگها و پدربزرگها در مرحله استانی خواهد بود و همچنین در هر بخش، تنها ٢نفر اول زنان و مردان ملی و آئینی سنتی و ٢نفر اول دختران و پسران ملی و آئینی سنتی و در مجموع 7 نفر در استان وارد رقابت منطقهای خواهند شد.