خروج کاه و کلش تولیدی کشاورزان از شهرستان مرودشت ممنوع شد.
غلامعلی بوذرجمهر افزود: در سال زراعی جاری به دلیل کاهش نزولات جوی و کمبود علوفه، آموزش و هشدار به بهره برداران سوزاندن کاه و کلش مزارع در شهرستان به حداقل ممکن رسید و کشاورزان نسبت به جمع آوری کاه و کلش مزارع خود اقدام کردند.
به گفته وی؛ برای استفاده دامداران بومی، خروج کاه از شهرستان با پیگیریهای انجام شده ممنوع است.
بوذرجمهر بیان کرد: بهره برداران با جمع آوری کاه و کلش علاوه بر کسب درآمد حاصل از فروش کاه و چرای دام از مزایایی برگرداندن بقایای گیاهی به خاک که شامل حاصلخیزی خاک و بهبود کیفیت خاک میشود، نیز بهرهمند خواهند شد.
کارشناس زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: از هر هکتار گندم و جو بطور میانگین سه تن کاه و کلش جمع آوری میشود و کاه و کلش تولیدی علاوه بر تعلیف دام به منظور استفاده در صنایع بسته بندی، تولید مواد شیمیایی، تولید ورقههای چوب، کمپوست و پرورش قارچ حمل و به فروش میرسد.
بوذرجمهر با اذعان به اینکه سوزاندن کاه و کلش در اراضی کشاورزی موجب از بین رفتن سرمایه کشاورز میشود، افزود: از بین رفتن موجودات زنده خاک، کاهش قدرت حاصلخیزی آن، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و آلودگی زیست محیطی و ایجاد ناراحتی برای بیماران تنفسی از مضرات آتش زدن کاه و کلش باقیمانده در اراضی است.
مرودشت سالانه با کشت افزون بر صد هزار هکتار گندم، جو و برنج دارای بیشترین میزان کاه و کلش تولیدی است و این امر بسترفعالیت و کسب و کارهایی جدید در این زمینه را به خوبی فراهم کرده است.