طرح ارتقاء مرکز نگهداری ذخائر ژنتیکی ابریشم کشور امروز با حضور نماینده، ولی فقیه در گیلان در مرکز تحقیقات ابریشم کشور در شفت به بهره برداری رسید.
نماینده ولی فقیه در گیلان در این مراسم بر ضرورت احیای صنعت نوغانداری در بستر تحقیق، پژوهش و نوآوری تاکید کرد و گفت: بازگشت به جایگاه پیشین گیلان در تولید ابریشم، تنها با تلاش برای یافتن شیوههای نوین نوغانداری و بهره گیری از فن آوریهای علمی و تحقیقاتی میسر میشود.
آیت الله رسول فلاحتی همچنین افزایش دورههای نوغانداری در یک سال را از راهکارهای اثر گذار برای صرفهی اقتصادی و تضمین فعالیت در این صنعت اعلام کرد و افزود: برای ارتقاء بهره وری در این صنعت از تمامی ایدههای علمی و تجربی دست اندرکاران در عرصهی کاشت، داشت و برداشت نوغانداری بهره گیری شود.
وی در ادامه ظرفیتهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی مرکز تحقیقات ابریشم کشور را برای خودکفایی در تولید تخم نوغان و حفاظت از ذخایر ژنتیکی کرم ابریشم قابل توجه دانست و بر لزوم استقلال این مرکز در راستای احیای صنعت پرسابقه و با ظرفیت نوغانداری در گیلان تاکید کرد.
رییس مرکز تحقیقات ابریشم کشور هم در حاشیه این افتتاح با بیان اینکه برای ارتقاء مرکز نگهداری ذخایر ژنتیکی ابریشم کشور حدود ۲ میلیارد ریال هزینه شده است گفت: با ارتقاء این مرکز، ظرفیت تولید سالانهی تخم نوغان اجداد از ۵۰ کارت به صد کارت افزایش یافته است.
رضا صورتی همچنین با اشاره اینکه در حال حاضر ذخایر ژنتیکی کرم ابریشم به ۱۲۲ لاین رسیده، افزود: امسال ۸ هیبرید تجاری جدید کرم ابریشم از طریق تلفیق لاینهای ۱۲۲ گانهی ذخایر ژنتیکی معرفی و بومی سازی شده که از بهار سال آینده در دسترس نوغانداران قرار خواهد گرفت.
وی افزایش ۵ تا ۷ کیلویی تخم نوغان در هر جعبه را از مزایای این ۸ هیبرید جدید اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح سالانه ۱۵ میلیارد تومان ارزش افزوده به صنعت نوغانداری کشور افزوده خواهد شد.
از هر یک جعبه تخم نوغان اجداد هزار و ۴۰۰ جعبه تخم نوغان F۱ ویژهی پرورش کرم ابریشم بدست میآید و تولید سالانه یکصد جعبه تخم نوغان اجداد یعنی تولید صد و ۴۰ هزار جعبه تخم نوغان F۱ که حدود سه برابر نیاز فعلی استان است.