استاندار قزوین در جلسه فوق العاده ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران بر تشکیل کمیته تعیین خسارت ناشی از سیل تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، جمالی پور در این جلسه گفت: برای جبران خسارتهای مردم لازم است تا هر چه
جمالی پور افزود: از همه ظرفیتهای استان برای جبران خسارت سیل در شهرستان آوج و الموت شرقی و غربی استفاده میشود.
وی در ادامه بر همکاری همه دستگاهها برای جبران خسارتها تاکید کرد.
وی اضافه کرد: از امروز تمامی طرحهای عمرانی به مدت یک هفته تعطیل میشوند و همه مدیران لازم است امکانات و تجهیزات خود را بسیج کنند تا مشکلات سیلزدگان برطرف شود.
استاندار بیان کرد: انصافا الان زمان تغییر و تحول دولتهاست و ماموریت وزرا تمام شده، اما در استان ما همه پای کار بوده اند و ما به تغییر و تحول دولت کاری نداریم، زیرا به مردم و نظام تعهد داریم نه دولتها و قرار نیست با تغییر مدیران ارشد ما کم کاری کنیم و امروز اگر کسی تعلل و کوتاهی کند خیانت به حقوق مردم شده است.
جمالی پور بیان کرد: همه مدیران استان از مدیرکل مدیریت بحران، بخشداران و مدیران آب، برق، گاز، هلال احمر، آتش نشانی و اورژانس و سایر نهادها از اولین ساعات حادثه سیل پای کار بودند و هستند و ما هم بازدید میدانی داشته ایم و امرو هم عازم الموت میشویم تا اگر لازم بود در محل تصمیمات میدانی بگیریم.
وی گفت: در سطوح پایینی سستی و تنبلی و کم کاری نداریم و همه با جدیت در مناطق سیل زده حضور دارند و از مدیران بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی، برق، آب منطقه ای، آبفا، انتظار داریم خسارتها را بدقت ارزیابی کنند تا حق مردم ضایع نشود.
استاندار تصریح کرد: مراقب باشید در ارزیابی تعجیل نشود و ما برآورد و خسارت را کم اعلام نکنیم، چون در روزهای آینده میزان خسارتها بهتر مشخص میشود لذا تاکید داریم مدیران دستگاههای اجرایی ۱۵ درصد اعتبارات خود را به مدیریت بحران اختصاص دهند و از اعتبارات در اختیار هم استفاده کنند که بعدا با کمک برنامه ریزی جابجا میکنیم.
وی اضافه کرد: مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین برای اجرای مسیر انحرافی شهید آباد بررسی لازم را انجام دهد تا برای آینده ایمن سازی صورت گیرد تا دوباره شاهد این خسارتها نباشیم.
استاندار گفت: جمعیت هلال احمر با افزایش نیروهای خود برای اسکان موقت سیلزدگان اقدام کند و بهزیستی و علوم پزشکی برای کاهش آسیب روانی ساکنان محلی با اعزام روان شناس و مشاوران تخصصی اقدام کند.
جمالی پور یادآورشد: امکانات در اختیار فرمانداران است و برای تامین سوخت هم اقدام شود و منابع طبیعی مطالعات لازم را برای مدیریت سیلابها انجام دهد و بانکها با توجه به خسارت وارد شده ۶ ماه بدهی کشاورزان این منطقه را استمهال کنند.
وی اظهارداشت: دستگاههای اجرایی هر امکاناتی که دارند در صورت اعلام نیاز فرمانداران باید در اختیار قرار دهند و اگر تجهیزاتی نبود اجاره شود و یا از استانهای دیگر کمک گرفته شود.
استاندار تامین نهادههای دامی را از دیگر اولویتهای این روزها دانست و افزود: نهادهای دامی آسیب دیده ساکنان روستایی، لایروبی انهار توسط جهاد کشاورزی، برآورد خسارت واحدهای مسکونی توسط بنیاد مسکن و بازسازی آنها هم بسرعت انجام شود و در صورت نیاز به نیروی انسانی از ارتش، بسیج، سپاه و هلال احمر کمک گرفته شود.
جمالی پور در خصوص لایروبی خانهها و مزارع و باغات، آبرسانی به مزارع و بازگشایی مسیر و راه دسترسی روستاها هم دستور لازم را صادر کرد.
وی اضافه کرد: هیچ کاری نباید متوقف و اعتبار دستگاهها باید در این موضوع هزینه شود.
استاندار گفت: باید برنامه ریزی کرد که اگر در آینده دچار چنین بحرانی شدیم حداقل اسیب را ببینیم.
جمالی پور گفت: همه شهرداریها باید تجهیزات خود را به سیل اختصاص دهند.
مدیر کل مدیریت بحران استان هم گفت: در سیل اخیر ۷ نفر جان باختند و بیشترین خسارتهای وارد شده در زمینه زیر ساختهای کشاورزی، راهداری و شریانهای حیاتی بوده است.
به گفته مهدیخانی، بیشترین خسارتهای وارد شده مربوط به الموت شرقی است.
وی در ادامه گفت: در مواقع بحرانی باید دستگاهها امکانات خود را در اختیار مدیریت بحران قرار دهند.
محمد بیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم گفت: باید خسارت همه مناطق آوج و الموت ارزیابی شود.
محمد بیگی با بیان اینکه در مواقع بحرانی سرعت عمل بسیار مهم است، افزود: انتظار داشتیم زودتر از این، راههای بین مزارع لایه روبی شود.
محمد بیگی اضافه کرد: باید برای کمک به مردم مناطق سیل زده هر چه سریعتر تامین اعتبار شود.
وی گفت: در حال حاضر باید مزارع کشاورزی و راه ارتباطی چند روستا را در اولویت قرار داد.
حق لطفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هم پیش بینی کرد که در حوزه راهداری ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده باشد.
فرماندار اوج هم گفت: در حال حاضر لایه روبی وآبگرفتگی معابر و رودخانهها انجام شده است.
علیرضایی افزود: برای بازکردن راههای بین مزارع نیاز به چند دستگاه ماشین آلات داریم.