عوارض نزدن دوز دوم واکسن کرونا
نکات مهمی در رابطه با دوز دوم واکسن کرونا وجود دارد که باید از آنها مطلع شوید.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صداو سیما، اگر واکسن مدرنا یا فایزر زده اید، احتمالاً از این موضوع آگاهی دارید که برای محافظت حداکثری باید دوز دوم واکسن را هم تزریق کنید. افرادی که واکسن مدرنا میزنند، باید بیش از ۲۸ روز بین دو تزریق صبر کنند و افرادی که واکسن فایزر میزنند، باید در حالت ایده آل بین دو بار تزریق ۲۱ روز وقفه بیندازند، اما طبق اطلاعاتی که از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها وجود دارد و در اواخر ماه ژوئن هم به اشتراک گذاشته شده است، تقریباً از هر ۱۰ نفر، یک نفر دوز دوم واکسن را تزریق نمیکند.
کرونا دلتا، شرایط را دشوارتر کرده
اکنون متغیر دلتا در کشورهای بسیاری پخش شده است و به همین دلیل طول میکشد که افراد به طور کامل واکسینه شوند و در نتیجه مدت زمان طولانی تری برای واکسیناسیون وجود دارد. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها پیشنهاد میکنند که همه باید در سریعترین فاصله زمانی ممکن، دوز دوم را استفاده کنند. اگر دوز دوم ۴۲ روز بعد از دوز اول تزریق نشود، اثر از بین میرود. دوز دوم اگر کمتر از ۲۱ روز فاصله داشته باشد، نیاز به تکرار ندارد.
متخصصان گفته اند که دوز دوم، سیستم ایمنی را به طرز قابل توجهی تقویت میکند که چند هفته یا چند ماه از اولین تزریق، باید سپری شود. البته بعضی از متخصصان بر این عقیده هستند که بین دوزهای واکسن کووید، باید بین ۲۱ تا ۲۸ روز فاصله باشد و این مدت زمان هرگز برای گرفتن دوز دوم دیر نیست.
فاصله بیشتر بین دو دوز واکسن بهتر است؟
تحقیقات در مورد واکسن فایزر نشان میدهد که منتظر ماندنِ بیش از حد، بین دوزهای واکسن، نه تنها به همان اندازه به شما امنیت و محافظت میدهد، بلکه ممکن است از افرادی که ۲۱ روزه دوز دوم را تزریق کرده اند، هم تاثیر بیشتری داشته باشد.
مطالعهای در بریتانیا در مورد ویروس کرونا روی ۱۷۵ نفر بالای ۸۰ سال که پاسخ سیستم ایمنی آنها را بین کسانی که واکسن دوم فایزر خود را در فاصله سه هفته پیشنهادی تزریق کرده اند و کسانی که دوز دوم را با ۱۲ هفته فاصله تزریق کرده اند، بررسی کرده است.
نتایج نشان میدهد افرادی که ۱۲ هفته بین تزریقات شان صبر کرده اند، مقدار بیشتری پادتن در مقایسه با افرادی که دوز دوم را سریعا بعد از سه هفته اول تزریق کرده اند، دارند.
مطالعات دیگری هم نشان میدهد که پاسخهای پادتن در حالت اوج ایمنی بعد از واکسن دوم فایزر، در افراد سنین بالاتر، بعد از تاخیر ۱۲ هفتهای افزایش پیدا میکند.
البته متخصصان پیش بینی کرده اند که بسیاری از افراد واکسنهای دوم را به دلایل مختلف نادیده میگیرند. بعضی از آنها از عوارض جانبی واکسن میترسند که در دوز دوم بدتر شود. بعضی دیگر در مورد برنامه زمانبندی کلی کشور دچار مشکل میشوند که باید اقدامات تخصصی برای آنها به انجام برسد. بعضی دیگر هم ممکن است به دلیل کمبود اطلاعات به طور کل دوز دوم را استفاده نکنند.
واکسن کرونا و متغیر خطرناک دلتا
بعضی از متخصصان پیشنهاد کرده اند افرادی که هم اکنون به کووید مبتلا هستند، فقط به یک دوز نیاز دارند. فرضیهها از مطالعات اولیه در این موضوع به این قضیه اشاره کرده است که این مسئله باعث سردرگمی افراد شده است.
به همین دلیل ممکن است که بعضی از افراد فکر کنند به دوز دوم نیاز ندارند؛ مخصوصاً زمانی که موانعی بر سر راه آنها وجود دارد یا نگرانیهای دیگر از این بابت به آنها غلبه میکند، اما متغیر دلتا اکنون بیش از همیشه افزایش پیدا کرده و ۵۹ درصد عفونتهای جدید، طبق گزارش سازمان کنترل مرکز پیشگیری از بیماری ها، مربوط به متغیر دلتا است.
جالب است بدانید که واکسن فایزر در صورت تزریق یک دوز، فقط ۳۳ درصد در برابر متغیر دلتا در جلوگیری از علایم کووید موثر است، اما بعد از دوز دوم این عدد به ۸۸ درصد خواهد رسید. کاملا واضح است که دوز دوم برای حفظ امنیت و بیشترین حفاظت از بیماران کووید ۱۹، چقدر اهمیت به سزایی دارد.
من دز اول رو زدم تا سه روز بازوم درد میکرد نمیتونستم تکونش بدم
الا واسع دز دوم خیلی میترسم
اخه میگن دز دوم سختهه
در جواب متن نظر بالا