در بازدید مسولان آب منطقهای استان طرح کاهش خسارات سیل در رودخانه اترک بررسی و مصوب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در بازدید از خسارات سیل اخیر رودخانه اترک گفت: با توجه به سیلاب اخیر مرداد، ضمن بازدید از مقسم داشلی برون و مسیر کانال ورودی به سدهای دانشمند و اینچه برون، لایروبی نقطه ای در مقاطع ورودی و سازه های انحرافی ،اثرات رسوب در سیلاب اخیر بررسی شد.
سیدمحسن حسینی افزود: در رودخانه اترک به علت بالا بودن دبی سیلاب، بخشی از رودخانه تخریب و موجب شد آب به سمت ترکمنستان سرریز کرده که در این موارد، بخشی از آب از دسترس کشور خارج می شود و هم به ترکمنستان آسیب می رساند و هم دسترسی ما را به آب کم می کند.
وی گفت: برای کاهش اثرات چنین سیلاب هایی تصمیمات لازم گرفته شد و مقرر شد با هماهنگی مدیریت بحران و وزارت نیرو اجرا شود.
شعبان رسولی مدیر بهره برداری از سدها و تاسیسات آبی استان گفت: در این سیلاب ها رسوب بسیار زیادی به کانال ها و مخازن وارد شد، که بررسی لازم انجام و ضمن برآورد مشخص شد چه میزان نیاز به لایروبی است و به چه صورتی باید انجام شود.
رودخانه اترک داخلی به عنوان یکی از طولانی ترین رودهای ایران، از ارتفاعات نزدیک قوچان ازکوههای سلسله جبال البرز سرچشمه گرفته که پس از مشروب نمودن دشتهای قوچان، شیروان و بجنورد و ملحق شدن چند شاخهٔ مهم به آن از منطقهٔ رضا آباد میگذرد.
اترک بالایی که مساحتی حدود ۶۲۱۳کیلومتر مربع را شامل میشود و از منطقهٔ رضا آباد تا قازانقایه را اترک میانی مینامند که مساحت حوضه در این قسمت حدود ۱۶۴۱۶کیلومتر مربع است.
این رودخانه پس از گذشتن از قازانقایه تا دشتهای ساحلی دریای خزر به نام اترک سفلی معروف است که مساحت حوضه این قسمت حدود ۸۵۹۷ کیلومتر مربع است، که درچات نیز رودخانه سومبار ترکمنستان به آن میپیوندد.
این رودخانه پس از عبور از بخش اینچه برون بعلت شیب کم زمین، در دشت پخش میشود که نتیجه آن تشکیل دریاچههایی نظیر آلاگل، آلماگل و تنگلی بوده که نهایتا در خلیج حسنقلی(درصورت طغیان) به دریای خزر ملحق میشود.
اترک خارجی یا رودخانه سومبار ترکمنستان رود شوری است که از ارتفاعات کوپت داغ در ترکمنستان سرچشمه گرفته و از سه شاخه ترکان و چندر و سمبار تشکیل شده است و در نزدیکی چات به اترک میپیوندد.