برترینهای دوازدهمین دوره جشنواره شاهنامهخوانی و نقالی مناطق زاگرسنشین در لردگان معرفی شدند.
معصومه موسوی افزود: برگزیدگان بخش شاهنامهخوانی هم در دو رده سنی زیر ۲۵ سال و بالای ۲۵ سال گروهبندی و از آنان تجلیل شد.
وی گفت: بر اساس اعلام نظر هیأت داوران، مقام نخست این دوره از جشنواره در بخش نقالی و در رده سنی زیر ۱۰ سال به صورت مشترک به آرمیتا جوادیان از چهارمحال و بختیاری و الینا هاشمی از استان فارس تعلق گرفت.
موسوی افزود: در این بخش، مائده یداللهی و نازنینزهرا محمدی هر دو از چهارمحال و بختیاری به صورت مشترک دوم شدند و مقام سوم را صبا موسوی از همین استان به نام خود ثبت کرد.
وی خاطرنشان کرد: مشکات عباسیان هنرمند نقال استان مرکزی به عنوان نفر اول رده سنی ۱۱ تا ۱۶ سال معرفی شد و در همین گروه سنی، عسل غیاثی از کرمانشاه و دینا شیریزاده از اصفهان به صورت مشترک دوم شدند و نگار گودرزیان از لرستان به عنوان نفر سوم انتخاب و معرفی شد.
مدیر اجرایی دوازدهمین دوره جشنواره شاهنامهخوانی و نقالی مناطق زاگرسنشین افزود: زهره مصیری محمدی از چهارمحال و بختیاری، آینار زبیدی از خوزستان و پری ناز بابایی از همدان در رده سنی ۱۷ تا ۲۴ سال بخش نقالی به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم برگزیده شدند.
موسوی به کسب مقام نخست نقالی در رده سنی بزرگسالان توسط حورا تیلا هنرمند خوزستانی اشاره کرد و گفت: مهدی کوثری یگانه از استان همدان توانست عنوان دوم این گروه را به خود اختصاص دهد و هیأت داوران در این رده سنی، کسی را به عنوان نفر سوم انتخاب نکرد.
وی افزود: در رده سنی پیشکسوتان، مهرداد کاوسی هنرمند نقال از همدان، مسعود اکرمی از یزد و مسعود شاهنگی از اصفهان بدون اعلام رتبهبندی به عنوان نفرات برتر این دوره از جشنواره برگزیده شدند.
مدیر اجرایی دوازدهمین جشنواره شاهنامهخوانی و نقالی مناطق زاگرس نشین گفت: هیأت داوران این جشنواره آثار نقالی آرمین عیسیآبادی از استان تهران، آتنا عبادی از استان خوزستان و اسماء محمدی از چهارمحال و بختیاری را نیز شایسته تقدیر دانست.
موسوی افزود: هیأت داوران در بخش شاهنامهخوانی و در رده سنی زیر ۲۵ سال، سه هنرمند شاهنامهخوان چهارمحال و بختیاری به نامهای امیرحافظ ویسی، عرفان منصوری و اویس صادقی را به ترتیب حائز عناوین اول تا سوم معرفی کرد.
وی گفت: در همین بخش و در رده سنی بالای ۲۵ سال، میلاد صادقی از چهارمحال و بختیاری توانست نظر داوران را برای کسب مقام نخست به دست آورد و فرهمند بافری از اصفهان و سید اکبر خرمی از چهارمحال و بختیاری به مقامهای دوم و سوم این گروه سنی دست یافتند.
نخستین دوره جشنواره شاهنامهخوانی و نقالی به صورت شهرستانی از سال ۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شد و در ادامه این جشنواره به صورت استانی و سپس منطقهای تداوم یافت.
در این جشنواره منطقهای، هنرمندان مناطق زاگرس نشین استانهای اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان و هرمزگان شرکت میکنند.
جواد خسروی نیا، قاسم سلیمانی، البرز اسدپور، علیرحم شیخی، احمد مردانی و اسد شاهی، داوران دوازدهمین دوره جشنواره شاهنامهخوانی و نقالی مناطق زاگرسنشین را تشکیل میدادند که در بیانیه پایانی خود با اشاره به مشارکت بالای کودکان و نوجوانان در این جشنواره توجه بیشتر مسوولان فرهنگی برای ارائه آموزشهای صحیح به این استعدادهای هنر نقالی و شاهنامهخوانی و حفظ هنرهای آیینی و همچنین توسعه و استحکام پیوند نسل جدید با فرهنگ دیرینه شاهنامهخوانی و نقالی را خواستار شدند.