آخرین جلسات استماع استرداد منگ وانژو مدیر مالی شرکت هوآوی چین که سه سال پیش به درخواست آمریکا در خاک کانادا بازداشت شد، چهارشنبه در ونکوور از سر گرفته شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از مونترال؛ منگ وانژو ۴۹ ساله، دختر رن ژنگفی پایه گذار این شرکت بزرگ مخابراتی، اول دسامبر ۲۰۱۸ در فرودگاه ونکوور به درخواست واشنگتن بازداشت شد. آمریکا میخواهد او را به اتهام کلاهبرداری بانکی محاکمه کند.
منگ وانژو چهارشنبه صبح خانه اش در ونکوور را که در آنجا با آزادی تحت نظارت زندگی میکند، با چهرهای خندان ترک کرد و راهی دیوان عالی ایالت بریتیش کلمبیا کانادا شد که قرار است جلسات را در طی هفتههای آینده برای تصمیم گیری در مورد استرداد او به آمریکا برگزار کند.
در جریان نخستین روز دادگاه، وکلای مدافع منگ وانژو بار دیگر این استدلال مطرح کردند که آمریکا پروندهای «سوءاستفاده گرانه» را علیه موکلشان به جریان انداخته است.
آلیخان ولشی معاون رئیس امور همکاری هوآوی در کانادا سه شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این پرونده مبتنی بر اطلاعات جعلی است و برخی حقایق در آن حذف شده است. بازداشت منگ وانژو نمونه کامل نقض حقوق فردی است.»
وی این پرونده را «پیگردی سیاسی» توصیف کرد.
وی افزود: «منگ وانژو ابتدا مدیر مالی ماست، این کاری است به آن مشغول است، اما او همچنین بسیار زیاد روی این پرونده متمرکز است. او همه اسناد قضایی را میخواند، هر روز خود را به دادگاه معرفی میکند، او شخصی بسیار محکم است.»
هوآوی کانادا اعلام کرد: «وکیل منگ وانژو استدلال خواهد کرد که آمریکا موفق نشده است، پرونده کیفرخواست موجهی جهت حمایت از استرداد او تشکیل دهد.»
این شرکت بزرگ چینی در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد، تأکید کرد: «وکیل او سپس استدلال میکند که زندانی شدن منگ وانژو باید رد شود و به او اجازه داده شود تا به کشورش بازگردد.»
دادستانی به نوبه خود میگوید که استدلالهایی که وکلا تاکنون ارائه کرده اند در حوزه صلاحیت دستگاه قضایی کانادا نیست.
جلسات دادگاه قرار است ۲ اوت پایان یابد، اما انتظار نمیرود تا قبل از چند ماه آینده تصمیمی اعلام شود. در صورت درخواست تجدیدنظر، آیین دادرسی هنوز ممکن است چند سال دیگر طول بکشد.
بازداشت این مدیر هوآوی چند روز بعد بازداشت دو کانادایی را در چین به اتهام جاسوسی در پی داشت که بهار محاکمه شدند. این بازداشتها بحران دیپلماتیک شدیدی را بین پکن و اتاوا موجب شد.