از سال ۱۳۸۶ روز ۲۵ ذی الحجه به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است.
سوره "هل اتی" در روز ۲۵ ذیحجه در شان اهل بیت پیامبر (ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.
در دین مبین اسلام خانواده یکی از مهمترین ارکان جامعه محسوب میشود.
پایبندی به خانواده و جلوگیری از بیبندوباری و همچنین ارتقاء جایگاه و تحکیم بنیان خانواده، خیلی مورد سفارش است.
خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی، بنیاد گروههای اجتماعی محلی تا ملی را تشکیل میدهد و با انجام فرامین دینی اسلام در مورد خانواده میتوانیم تا حد زیادی زمینه سلامت خانوادگی و سعادت و جاودانگی را برای خویش فراهم کنیم و تکریم اقتصادی و اجتماعی بازنشستگان هم در این مسیر یک تابلو روشن و آینده نگری و آینده شناسی برای نسلهای جدید است.
اگر بازنشستگان زندگی خوب و با کیفیت داشته باشند نسلهای جدید هم به اینده امیدوارتر خواهند شد که در تحولهای جمعیتی نیز موثر خواهد بود.
ارتقای کیفیت زندگی بازنشستگان
همسان سازی حقوق به افزایش کیفیت زندگی بازنشستگان کمک میکند و علاوه بر بحث معیشت، موضوع درمان و بیمه تکمیلی و برخورداری از تسهیلات رفاهی هم از جمله مسائل مهمی است که باید توسعه یابد.
عزت و کرامت اجتماعی بازنشستگان نیز مهم است و پس از ۳۰ سال خدمت انتظار دارند به منزلت و جایگاه اجتماعی بازنشستگان در جامعه بیشتر توجه و از تجارب و اطلاعات آنها به عنوان مشاوران اتاقهای فکر در دستگاههای اجرایی استفاده شود.
سه دغدغه مهم در حوزه بازنشستگان وجود دارد؛ دغدغه اول، حقوق و معیشت آنان است، دغدغه بعدی، بحث بهداشت و درمان است و سومین دغدغه بازنشستگان، مباحث اجتماعی و فرهنگی است.
گسترش طرحهای رفاهی و معیشتی و توسعه قدرت خرید و سبد خرید بازنشستگان نیز مهم است. نظام تامین معیشتی و اجتماعی، جزو پایدارترین بخش بستههای اقتصاد سیاسی در همه جوامع توسعه یافته برای بازنشستگان است که در دهههای اخیر توسعه کیفی و کمی ان به شدت مورد توجه دولتها قرار گرفته است.
نظام تامین اجتماعی همواره باید جوابگوی تغییرات جامعه بازنشستگان وگسترش انتظارها و توقعهای روزافزون این قشر باشد.
یوسف سلامی
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما