آمریکا تقاضای سازمان جهانی بهداشت را مبنی بر صرف نظر از تزریق دوز سوم واکسن کووید رد کرد.
سازمان جهانی بهداشت خواهان عدم تزریق واکسن یادآور کووید ۱۹ در کشورهای ثروتمند برای دسترسی کشورهای فقیر به واکسن شده است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد، به گفته رییس سازمان جهانی بهداشت این سازمان خواهان تعلیق تزریق واکسن یادآور کووید ۱۹ تا پایان سپتامبر شد تا فاصله میزان واکسیناسیون میان کشورهای غنی و فقیر کمتر شود.
تدروس آدهانوم در حالی این اظهارات را مطرح کرد که بسیاری از کشورها در حال بررسی ضرورت تزریق واکسن یادآور کووید ۱۹ برای مقابله با سویه دلتای این بیماری هستند.
رییس سازمان جهانی بهداشت با اعلام اینکه این نگرانیها را درک میکند، اذعان داشت: ”نمی توان قبول کرد کشورهایی که تا امروز بیشتر واکسنهای تولید شده را مصرف کرده اند باز هم واکسن تزریق کنند“.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، کشورهای ثروتمند در ماه مه از هر ۱۰۰ نفر به ۵۰ نفر واکسن زدند در حالیکه در کشورهای فقیر تنها ۱.۵ نفر از هر ۱۰۰ نفر واکسن دریافت کردند. به دنبال افزایش سرعت واکسیناسیون در کشورهای ثروتمند، این اختلاف بیشتر هم شد.
تدروس آهانوم اضافه کرد: ”ما باید این وضعیت را تغییر دهیم تا واکسنهای بیشتری در اختیار کشورهای فقیر قرار بگیرد“.
شایان ذکر است رییس رژیم صهیونیستی هفته گذشته دوز سوم واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرد و بدین ترتیب تزریق دور سوم به افراد بالای ۶۰ سال در سرزمین های اشغالی آغاز شد. آمریکا نیز ماه گذشته قراردادی با شرکت فایزر برای خرید ۲۰۰ میلیون دوز واکسن امضا کرد تا تزریق واکسن یادآور کووید ۱۹ را آغاز کند.
عفونت با ویروس کرونا یا کووید-۱۹، برای نخستین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین گزارش شد و به سرعت شیوع یافت و موارد ابتلا به آن افزایش یافت. با گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی، موارد ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان مشاهده شد و به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی در مارس سال ۲۰۲۰ پاندمی (همه گیری) این ویروس را اعلام کرد.