معاون اول رئیس جمهور گفت: برجام بزرگترین دستاورد دیپلماسی تاریخ معاصر ایران بود که با هیچ کدام از دستاوردهای دیپلماسی قبلی قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به اینکه امریکاییها البته دروغ میگویند افزود: در مذاکره بالاخره به یک توافق رسیده ایم و هیچ کسی بر سر طرف مقابل کلاه نگذاشته است.
اقای جهانگیری گفت: این دستاورد دوره اول ریاست جمهوری بود و نتیجه آن این شد که در انتخابات سال ۹۴ مجلس هرکس هر جا اعلام کرد که ما حامیان دولت هستیم رأی آوردند. چه موردی بالاتر از این که مردم به دلیل این که حامیان دولت بودند به آنها رأی دادند وکف نمایندگان تهران از صف بعدی بالاتر بود.
وی افزود: در سال ۹۶ در آن رقابت نفس گیر مهر تأیید مهم مردم ایران با بیش از ۲۴ میلیون رأی به رئیس جمهور، تأیید عملکرد و سیاستها و صلاحیت شخصی رئیس جمهور بود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ممکن است بگوییم مردم در دور اول به خاطر نه به دیگران به آقای روحانی رأی دادند، اما در دوره دوم آقای روحانی با کارنامه اش خدمت مردم ایران آمد.
آقای جهانگیری افزود: در دوره دوم ما با اتفاقات جدیدی روبرو شدیم و هم مشکلات در فضای بین المللی از جمله فشار صهیونیستها و مرتجعین منطقه تحت حمایت رئیس جمهور نادان امریکا بود که از برجام خارج شد و سیاست فشار حداکثری علیه ملت ایران را وضع کرد. واقعاً هدف سیاست فشار حداکثری به زانو درآوردن و فروپاشی ایران بود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: من فکر میکنم مسئولین دولت متحد و منسجم شدند که در این جنگ ناخواسته ظالمانه اقتصادی که امریکا علیه ایران شروع کرد به گونهای از خود مایه بگذارند که به شکست امریکا منجر شود.
وی افزود: اینک که ما در پایان کار دولت قرار داریم به عنوان کسی که در جریان بوده عرض میکنم که سیاستهای اقتصادی در دور اول و دوم خصوصاً اقتصاد مقاومتی که مشخص بود کدام قسمت، نقطه آسیب پذیر کشور است و باید بر آن نقطه متمرکز شویم منجر به این شد که در سال ۹۸ دولت امریکا اعلام کرد سیاست فشار حداکثری شکست خورده است.
اقای جهانگیری با اشاره به اینکه رشد اقتصادی ما از اواخر سال ۹۷ عوض میشد، گفت: اگر کاهنده هم بود منفی یک بود و تورم نیز همین جهت را نشان میداد که یکباره کرونا به سراغ ما آمد و دیگر زلزله کرمانشاه که بیش از ۱۰۰ هزار خانه در آنجا تخریب شد.
وی اضافه کرد: نرخ ارز در آخر سال ۹۸ حدود ۱۳ هزار تومان بود و همه فشارهای امریکا توانسته بود اینقدر اثر بگذارد، اما کرونا آمد و فشار بر ما سختتر شد.
اقای جهانگیری افزود: در سال ۹۷ مقام معظم رهبری اعلام جنگ اقتصادی کردند و در آن جلسه که در خدمت ایشان بودیم رئیس جمهور اصرار کردند جنگ اقتصادی مهم است و حضرتعالی فرمانده این جنگ اقتصادی در داخل بشوید و ما تحت امر شما هر مأموریتی بدهید انجام میدهیم که مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند طبیعی است که فرمانده جنگ اقتصادی باید رئیس جمهور باشد و طرح موضوع درست نیست.
معاون اول رئیس جمهور گفت: مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمان دادند که شورای عالی سه قوه تشکیل شد و در شورای عالی امنیت ملی ستاد مقابله با تحریم را درست کردیم همچنین ستاد اقتصادی دولت به طور منظم از سال ۹۲ هر هفته با حضور رئیس جمهور تشکیل میشد و جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی را نیز از سال ۹۲ که سیاستهای آن اعلام شد بنده تشکیل میدادم.
آقای جهانگیری افزود: هیچ کس در این کشور از ما نپرسید که شما نفت را چگونه فروختید؟ ترامپ با تیمش ایستادند که نگذارند یک بشکه نفت ایران فروخته شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ۱۲ نفتکش ما را در دریا منفجر کردند و آسیب زدند، اسرائیلیها آدم میفرستادند داخل نفتکشها و آنها را منفجر کردند.
آقای جهانگیری گفت: کسانی که مدعی بودند میتوانند نفت بفروشند به هر میزان مجوز فروش نفت در اختیار آنها قرار گرفت. یکی از آنها بیاید بگوید من یک بشکه نفت فروختم و به دولت کمک کردم. پول نفتی که فروخته شد چگونه جابجا شد؟
وی تصریح کرد: سعی شد یک عده از مدیران بزرگ کشور را که در اجرای طرحهای بزرگ و مهم فعال بودند با فشارهایی که به نظر من خارجی و داخلی بود بدنام کنند.
آقای جهانگیری افزود: اگر صنایع پتروشیمی، فولاد، مس و صنایعی که امروز بار اصلی صادرات و واردات و ارزآوری کشور را در این جنگ اقتصادی بر عهده دارد، نبود آنچه امریکاییها خواب آن را دیده بودند ممکن بود اتفاق بیفتد.