وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سه نامه جداگانه مراتب ثبت ۱۸ اثر ملی میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ کرد.
«در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آییننامه اجرایی مذکور، میراثفرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت پخت آیران آشی» به شماره ۲۳۱۹، «مهارت پخت کباب خوی» به شماره ۲۳۲۰، «مهارت پخت دوشاب حالواسی» به شماره ۲۳۲۱، «مهارت پخت غذای سنتی یارماشیله سی» به شماره ۲۳۲۲، «مهارت پخت زنجفیل حالواسی (حلوای زنجبیلی)» به شماره ۲۳۲۳، «مهارت عرقگیری قیزیل گول (گل سرخ)» به شماره ۲۳۲۴، «مهارت ججیم توخوما؛ جاجیمبافی (به پیشنهاد آذربایجان شرقی)» به شماره ۲۳۰۶، «حاللاهلاما؛ حالالیق؛ مراسم پایان برداشت محصول گندم (به پیشنهاد استان آذربایجان شرقی)» به شماره ۲۳۱۸، «بازی قنیش گوتدی، قنیش قاپدی، قنیش قاچیددی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۲۵، «قوورما؛ شیوه نگهداری گوشت در عشایر شاهسون مغان (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۲۶، «مراسم آیینی یاشیل سفره (سفره سبز) (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۲۷، «آیین و مراسم خیدیرنبی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۰، «مهارت پخت گیلدیک آشی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۱، «بازی چیلینگ آغاجی (پله دسته، پیل دسته) (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۲، «مراسم گلین چیخدی؛ عروس بران (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۳ در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است. »
همچنین در دو نامه مشابه دیگر به استاندار آذربایجان غربی سه میراثفرهنگی ناملموس با عنوان «فن و مهارت جولابافی (جاجیمبافی)» به شماره ۲۰۸۳ و «مهارت پخت خوراک سنتی گوزلمه شهرستان ارومیه» به شماره ۲۰۸۴ که در فهرست میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۹۸/۱۱/۲۹ به ثبت رسیده است و میراثفرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت پخت نان بلوط (کلک) (به پیشنهاد استان لرستان)» به شماره ۲۱۵۵ در در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۹۹/۴/۳ به ثبت رسیده است، ابلاغ شده است.