نشريه ایندیپندنت
مشاهده نشانههای آلزایمر در بیماران مبتلا به کرونا
احتمال دارد ابتلا به بیماری کرونا، شروع بیماری آلزایمر را در بیمارانی که از علائم عصبی مانند «مه مغزی» یا از دست دادن بویایی و چشایی رنج میبرند، تسریع کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نشريه ایندیپندنت نوشت، تحقیقات اولیه نشان میدهد که احتمال دارد ابتلا به بیماری
ویروس کرونا، شروع بیماری
آلزایمر را در بیمارانی که از علائم عصبی مانند «مه مغزی» یا از دست دادن بویایی و چشایی رنج میبرند، تسریع کند.
همچنين در تحقیق دیگری آمده است افرادی که به بیماری کرونا مبتلا میشوند بیشتر در معرض خطر از دست دادن حافظه بلند مدت و درگیر شدن با مشکلات ذهنی قرار دارند.
در تحقیق نخست، دانشمندان در خون افرادی که پس از ابتلا به کرونا دچار عوارض عصبی شده بودند، سطوح بیشتری از نشانههای بیماری آلزایمر را یافته اند که موجب زوال عقل میشود.
هدر اسنایدر، نایب رئیس روابط پزشکی و علمی انجمن آلزایمر، گفت، این دادههای جدید به روندهای نگران کنندهای اشاره میکند و نشان میدهد عفونتهای ناشی از ابتلا به کرونا منجر به بروز اختلالات شناختی پایدار و حتی علائم آلزایمر میشود.
وی افزود، با توجه به ابتلای بیش از ۱۹۰ میلیون نفر و فوت حدود چهار میلیون نفر در سراسر جهان، میتوان گفت که کرونا کل جهان را نابود کرده است. از این رو ضروری است که ما به مطالعه بلایی که این ویروس برسر بدن و مغز ما میآورد، ادامه دهیم.
به عنوان بخشی از این آزمایش دانشمندان در آمریکا از ۳۱۰ نفر که براثر ابتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه کرده و بستری شده بودند، نمونه خون گرفتند. این آزمایشها نشان داد که نشانههای موجود در خون که با آلزایمر مرتبط اند، به شدت با بروز عوارض عصبی در زمان ابتلا به کرونا نیز ارتباط دارند.
توماس ویسنیوسکی [Thomas Wisniewski]، استاد عصب شناسی دانشگاه نیویورک و مسئول این تحقیق گفت، این یافتهها حاکی از آن است که بیمارانی که به بیماری کرونا مبتلا شده بودند احتمالا شاهد تسریع بروز نشانهها و آسیبهای ناشی از آلزایمر خواهند بود.
اما وی افزود، مطالعات بیشتری باید انجام شود تا بتوان توضیح داد نشانگرهای زیستی چگونه در بلند مدت بر قدرت شناخت و درک افرادی که به کرونا مبتلا شده اند، تاثیر میگذارند. هنوز مشخص نشده است افرادی که از علائم عصبی بیماری کووید رنج میبرند و علائم آلزایمر را نشان میدهند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند یا خیر.
گابریل دی اراوسکین، متخصص مغز و اعصاب، گفت، به نظر میرسد که تشخیص ابتلا به آلزایمر در میان بیماران ۶۰ تا ۷۰ سالهای که به کرونای شدید مبتلا شده بوده اند، افزایش یافته است. وی تاکید کرد این موضوع بسیار ترسناک است.
پیش از این پزشکان دریافته بودند که در اسکنهایی که از افراد قبل و بعد از ابتلا به کرونا گرفته میشود، میتوان تغییراتی را مشاهده کرد که با تغییرات ناشی از ابتلا به آلزایمر همپوشانی دارند و مطالعات ژنتیک هم نشان میدهد برخی از ژنها که خطر ابتلا به کرونای شدید را در فرد افزایش میدهند، با ژنهایی که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهند، مشابهت دارند.
در تحقیق جداگانهای که انجام شده است بین ابتلای فرد به کرونا و احتمال بروز مشکلات در حافظه بلند مدت و تفکر وی ارتباطی یافت شده است. محققان دانشگاه تگزاس با بررسی وضعیت ۲۰۰ بزرگسال که به بیماری کرونا مبتلا شده بودند و مقایسه آن با وضعیت ۶۴ فرد سالم دریافتند که بروز مشکلات حافظه با از دست دادن بویایی مرتبط است، اما با شدت ابتلای فرد به کرونا ارتباطی ندارد.
هنگامی که شرکت کنندگان در این تحقیق تا شش ماه پس از ابتلا به کووید ۱۹ مورد مطالعه قرار گرفتند، مشخص شد بیش از نیمی از آنها با مشکلات مداوم فراموشی و تقریباً از هر چهار نفر یک نفر با مشکلات شناختی، از جمله با مشکلات زبانی، مواجحه شده اند.
نتایج تحقیق دیگری که در یونان انجام شده است، نیز نشان میدهد که بیماران بهبود یافته از کرونا که حافظه آنها دچار اختلال شده است، سلامت جسمی ضعیف تری داشته اند.