اگر چه خیز پنجم کرونا هنوز به قله نرسیده است، اما این روزها یکی از دغدغههای مبتلایان این بیماری، یافتن تخت خالی در بیمارستانها بویژه در کلانشهر تهران است.
این در حالی است که برخی شهروندان قید رعایت شیوه نامههای بهداشتی را زدهاند و بیماری مدام در حال افزایش است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، ضمن هشدار نسبت به عبور بیماران بستری از مرز ۱۰ هزار نفر در بیمارستانهای تهران، گفته است: فعال سازی کمیته ترخیص، افزودن ۱۴۰۰ تخت اورژانس به ناوگان تختهای ۱۸ بیمارستان پایتخت و افزایش ظرفیت مراکز ارائه خدمات بستری موقت، تدابیری بود که برای گذر از بحران فعلی در نظر گرفته شد.
آقای دکتر علیرضا زالی افزود: همچنین اعمال سهمیه بندی جدید برای بیمارستانهای استان تهران نیز صورت گرفته است، اما به طور کلی بهترین چاره حل این مشکل و مقابله با بحران، کاهش ورودی بیمارستانها است.
البته این در شرایطی است که پیدا کردن تخت خالی در تهران سخت و تا حدود زیادی غیر ممکن شده است.
بیمارستان مسیح دانشوری، به عنوان یکی از مراکز اصلی درمان بیماران کرونایی در تهران شناخته میشود که این روزها جای سوزن انداختن در محوطه بیمارستان نیست. شرایط بحرانی و فوق قرمز است، به طوری که اگر گرفتار کرونا شوی و حال نامساعدی پیدا کنی، باید قید بستری شدن را بزنید و تنها به مصرف داروهای معمول رو بیاورید تا شاید بهبود یابید.
دکتر علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری هم با اشاره به افزایش مراجعان در خیز پنجم بیماری گفته است: در شرایط فعلی نیز باید با تمام توان و همراهی کادر درمانی برای خدمت رسانی و ارائه خدمات درمانی به مراجعان تلاش کنیم و دست اندرکاران اهتمام لازم به منظور پذیرش و در صورت لزوم بستری هر چه بیشتر مراجعه کنندگان را در نظر داشته باشند.
در همین حال، علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: یکی از مهمترین مواردی که در بحران کرونا به چشم میخورد، عدم قرنطینه شهرها، روند کند واکسیناسیون و عدم تمکین مردم در رعایت بهداشت اجتماعی است.
طبق اطلاعات رسمی کاملاً مشخص است که تمکین مردم به رعایت بهداشت اجتماعی، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خیز پنجم کرونا به دلیل چرخش واریانت دلتا بسیار سهمگینتر از پیکهای قبلی است، خاطرنشان کرد: این سویه به دلیل گستردگی در شیوع و این موضوع که ابتلاء به آن عموماً بین همه اعضای خانواده رخ میدهد میتواند در بسیاری از موارد خسارتهای جبران ناپذیری را برای خانوادهها به دنبال داشته باشد. لذا، باید دولت محدودیتهای پیشگیرانه بیشتری را برای کنترل کرونا اعمال کرده و مردم را وادار به رعایت بهداشت اجتماعی کند.
به نظر میرسد در خیز پنجم کرونا هم همه چیز به خود مردم بستگی دارد و اگر بتوانند میزان رعایت شیوه نامهها را بالا ببرند، میتوانیم از دست دلتا فرار کنیم.