معاون درمان علوم پزشکی گلستان گفت: شیوع کرونا در استان بالا و هفته پیش رو، هفته بحران ICUها است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ محمدمهدی زرگران شامگاه امروز در گفتگوی ویژه خبر با بیان این مطلب افزود: از سه هفته قبل، شواهد پیک جدید مشخص شد و ما هشدارهای لازم را دادیم، اما جدی گرفته نشد.
وی ادامه داد: شیوع رو به تزاید است و ما نگران هستیم.
زرگران با بیان اینکه اکنون نزدیک به ۲هزار بستری در استان داریم، افزود: باید خود را برای بالای ۳هزار بستری هم آماده کنیم و پیش بینی میشود که تعداد فوتیها هم بیشتر شود.
معاون درمان علوم پزشکی گلستان در ادامه به اقدامات انجام شده و تمهیدات اندیشیده شده برای رویارویی با این بحران اشاره کرد و گفت: از سپاه و ارتش، استمداد و مراکز غیر بیمارستانی مانند هتل ورزش را فعال کردیم.
دکتر زرگران افزود: تختهای بستری و ویژه افزوده، تعداد ونتیلاتورها، بیشتر و تجهیزات ما بهتر شده است.
وی خاطرنشان کرد که بعد از حدود ۱۸ماه، اکنون کادر درمان، به رغم خستگی، بسیار باتجریه شده و داروهای موثر شناخته شده است.
معاون درمان علوم پزشکی گلستان به سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در استان نیز اشاره کرد و گفت: امروز گروهی از وزارتخانه برای ارزیابی به استان آمده بودند که از این روند، اظهار رضایت کردند.
دکتر زرگران از همه مردم خواست که برای حفظ سلامتی و جان خود و عزیزانشان، شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند. ماسک بزنند. فاصله ایمنی را رعایت و از حضور در هر گونه اجتماعت، پرهیز کنند.
دکتر علیجان تبرائی، رئیس انجمن ویروس شناسی ایران نیز گفت: وضع موجود، حاصل سه عامل است. اول، خود ویروس و تغییرات آن بر اثر گردشهای مختلف. دوم، عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی و سوم، بحثهای مدیریتی است.
وی با بیان اینکه این ویروس هنوز ناشناخته است و داروی خاصی ندارد، افزود: قدرت انتشار سویه جدید ویروس که اکنون درگیر آن هستیم از سویه اولیه آن، ۱۰۰برابر و قدرت تکثیرشوندگی آن، ۱۰۰۰برابر بیشتر است.
دکتر تبرائی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری، رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
وی به واکسنهای موجود کرونا هم اشاره کرد و گفت: همه واکسنها خوب هستند و از مرگ و میر، جلوگیری و شدت بیماری را کم میکنند و در این پیک جدید شاهد هستیم که آنها که واکسینه شدند، مصونیت بیشتری دارند.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران به همه توصیه کرد: هر واکسنی که در دسترس بود، حتماً بزنند.
دکتر تبرائی خاطرنشان کرد: آنها که مبتلا شدند و بهبود یافتند، تا ۲ماه واکسن نزنند.
وی افزود: ابتلا کودکان به سویه جدید هم کمتر است مگر اینکه بیماری زمینهای داشته باشند.