پژوهشگران به بررسی فرونشست زمین در دشت نجف آباد اصفهان با استفاده از تکنیک تداخل سنجی تفاضلی راداری پرداختند.
پردازش داده های رقومی ماهواره ای راداری سنجنده ASAR میزان فرونشست زمین در دشت نجف آباد را با نرخ متوسط سالیانه ۶.۷ سانتیمتر و در مجموع ۴۱ سانتیمتر در مدت شش سال برآورد کرده و پردازش دادههای سنجنده PALSAR نرخ سالیانه ۷.۷ سانتیمتر و در مجموع ۳۰ سانتیمتر فرونشست در مدت چهار سال را نشان می دهد.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که بیشترین جابهجایی های رخ داده مربوط به شهرهای تیرانچی، کوشک، قهدریجان، گلدشت و فلاورجان است که داده های ترازیابی دقیق نیز آن را تأیید می کند.
داده های سطح آب زیرزمینی آبخوان نجف آباد همزمان با دوره زمانی دریافت داده های تصاویر ماهواره ای راداری در بین سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۳ میزان افت سطح آب زیرزمینی را در منطقه جنوب، شرق تا شمال شهر نجف آباد متناسب با مناطق برآورد فرونشست زمین نشان می دهد.
بهطور کلی داده های راداری سنجنده PALSAR در پردازش بهروش DInSAR از دقت مکانی و کیفیت مناسب تری برخوردار هستند.
نتایج این پژوهش در مجله علوم آب و خاک دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۹۹ منتشر شد.
پیامدهای محیطی پدیده فرونشست ترمیم ناپذیر، پر هزینه و شامل ایجاد شکاف روی سطح زمین، آسیب رساندن به سازههای انسانی مانند پی ساختمان ها، خیابان ها، پل ها، راهها و خطوط انتقال نیرو و فاضلاب، تخریب سیستمهای آبیاری و خاکهای حاصلخیز کشاورزی و ایجاد خسارت به چاهها است.
پدیده فرونشست با ایجاد تغییر در وضعیت توپوگرافی منطقه میتواند سبب بروز سیلاب شود. این پدیده میتواند با ایجاد تغییر در جهت، سرعت جریان و توازن آب زیرزمینی نیز مخاطرات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.