وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از شرکت پگاسوس که نرم افزار تولیدی آن برای جاسوسی از فعالان، سیاستمداران و روزنامه نگاران استفاده شده است دفاع کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، در پی انتشار گزارشها درباره استفاده برخی کشورها از نرم افزارهای تولیدی شرکت اسرائیلی «گروه ان اس او» برای جاسوسی از فعالان، سیاستمداران و روزنامه نگاران، بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از سیاستهای اسرائیل در خصوص صادرات این گونه نرم افزار ها، دفاع کرد.
گانتس در سخنرانی خود خطاب به کنفرانس هفته سایبری دانشگاه تل آویو اعلام کرد ما از اخبار اخیر در خصوص استفاده از سامانههایی که در برخی شرکتهای سایبری اسرائیل ساخته شده اند، آگاهی داریم. اسرائیل به عنوان یک دموکراسی لیبرال غربی، صادرات محصولات سایبری را همسو با قانون کنترل صادرات دفاعی خود تحت کنترل دارد، و از رژیمهای کنترل صادرات بین المللی پیروی میکند.
وی مدعی شد اسرائیل به عنوان سیاست خود، مجوز صادرات محصولات سایبری را به دولتها تنها برای استفادههای قانونی و تنها برای جلوگیری از وقوع جرم و تروریسم و تحقیق درباره آنها مجاز میداند. کشورهایی که به این سامانهها دست مییابند، باید به تعهدات خود در خصوص این الزامات عمل کنند. ما در حال حاضر مشغول بررسی اطلاعاتی هستیم که درباره این موضوع منتشر شده است.
معترضان که مقابل ساختمان شرکت «گروه ان اس او» در هرزلیا تجمع کرده بودند، نوشتههایی را با مضمون "صادرات سلاح توسط اسرائیل را متوقف کنید" حمل میکردند و شعار میدادند "جنگ سایبری شما را نمیخواهیم"، "ان اس او، ان اس او، وقت رفتن است"، "نه به جاسوسی و سرکوب" و "جاسوسی از ما را متوقف کنید/ ان اس او را متوقف کنید".
هفته گذشته رسانههای فرانسوی اعلام کردند یک آژانس اطلاعاتی مغرب با استفاده از نرم افزارهای تولیدی «ان اس او»، احتمالا تلفن همراه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و سایر اعضای دولت این کشور را هدف قرار داده است.
نرم افزار پگاسوس که تولیدی شرکت «گروه ان اس او» است، در حال حاضر در کانون رسواییهای جاسوسی جهانی قرار دارد.
سازمان غیردولتی گزارشگران بدون مرز نیز خواستار توقف فروش این نرم افزار شده است. برخی مقامات کشورها از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز خواستار اعمال محدودیتهای بیشتر درخصوص فروش این برنامهها شده اند.
سازمان عفو بینالملل نیز به فهرستی از ۵۰ هزار شماره تلفن دست پیدا کرده است که از سال ۲۰۱۶ توسط مشتریان «ان اس او» انتخاب شده اند تا احتمالا تحت نظر قرار گیرند.
نرم افزار پگاسوس احتمالا امکان جاسوسی از شماره تلفنهای دست کم ۱۸۰ خبرنگار، ۸۵ فعال حقوق بشر و حتی ۱۴ رئیس جمهور را فراهم آورده است. اما این شرکت اسرائیلی این اتهامات را رد میکند.
شرکت «ان اس او» اعلام کرده است این نرم افزار به لحاظ نظری، تنها برای بدست آوردن اطلاعات در شبکههای جنایی یا تروریستی استفاده میشود.
نرم افزار پگاسوس که امکان نفوذ در سامانههای کامپیوتری را فراهم میکند، یک محصول امنیت سایبری تهاجمی تلقی میشود.