اگر فردی کار نکرده و به شکل اختیاری هم بیمه خود را واریز نکرده است، در این حالت هیچ ادعایی در خصوص سوابقِ دورانی که شاغل نبوده است نمیتواند داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما ؛دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران در خصوص واریز فاصلهی بیمه مي گويد: اگر فرد در مقطعی شاغل بوده و کارفرما کوتاهی کرده و برای او بیمه رد نکرد در این صورت فرد میتواند از طریق هیئتهای مراجع حل اختلاف کار و با استناد به ماده ۱۴۸ قانون کار موضوع را پیگیری کند. اما اگر فردی کار نکرده و به شکل اختیاری هم بیمه خود را واریز نکرده است، در این حالت هیچ ادعایی در خصوص سوابقِ دورانی که شاغل نبوده است نمیتواند داشته باشد.
وي مي گويد: برخی از دوستان فکر میکنند اگر در مقطعی نتوانستند بیمهپردازی کنند و شاغل هم نبودند بعدا میتوانند آن را بخرند، اما ما چنین چیزی در قانون نداریم و فرد نمیتواند سابقهی خود را بخرد.
این کارشناس روابط کار در خصوص سقف اضافه کاری مي گويد: در قانون کار به ضرس قاطع سقفی برای اضافه کار تعریف نشده است، اما به انحای مختلف در این رابطه صحبت شده است. به طور مثال در قانون گفته شده کارگر هفتهای یک روز باید تعطیل باشد. همچنین طبق تبصرهی ماده ۵۹ قانو کار «ساعات کار اضافی ارجاعی به کارگران نباید از ۴ ساعت در روز تجاوز نماید مگر در موارد استثنایی و با توافق طرفین». ببینید قطعا برای اضافه کاری دو موضوع مهم است اول توافق کارگر و دوم پرداخت ۴۰درصد اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی.