رئیس شورای شهر تهران با حضور در برنامه تهران بیست به تشریح اقدامات دوره پنجم پرداخت و اداره شهر با هزینهای به مراتب کمتر از دورههای پیشین را از اولویتهای این دوره برشمرد.
وی ادامه داد: انتظار شهروندان از مدیریت شهری در ابتدای دوره پنجم ایجاد تحول در ساختار عملکرد شهرداری بود و گامهای بسیار مهمی برداشته شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: شورای بی سر و صدایی داشتیم، منسجم بودیم و خوشبختانه این دوره را با آرامش گذراندیم و این آرامش به شهر هم منتقل شد.
محسن هاشمی گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم در شورا باید یک وجه انتقادی نسبت به شهرداری میگرفتیم، ما نمیتوانیم همیشه تعریف و تمجید کنیم و هر جا احساس کردیم سستی هست و دیر تصمیم گیری میشود یا درست عمل نمیشود، تذکر میدادیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه کم هزینه اداره کردن شهر از اولویتهای شورای پنجم بود، گفت: وقتی دوران طولانی مدیریت ویژه بر شهرداری حاکم بود باید رویکرد جدیدی را اجرا میکردیم که یکی از آنها اداره شهر با هزینه کمتر بود. ما از همان ابتدا آمدیم بودجه سال ۹۷ را حتی کمتر از بودجه سال ۹۶ تصویب کردیم.
وی افزود: بودجه سال ۹۶ بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان بود و ما بودجه سال ۹۷ را ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بستیم. بودجه سال ۹۸ نیز بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد بود و بودجه سال ۹۹ با متمم ۳۰ هزار میلیارد تومان بسته شد البته این افزایشها منطبق با برنامه سوم توسعه شهر تهران بود و در نهایت بودجه سال ۱۴۰۰ را در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بستیم.
هاشمی در ادامه گفت: اگر به قیمت روز دلار استناد کنیم بودجه سال ۱۴۰۰ ما یک سوم بودجه سال ۹۶ خواهد بود یعنی ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه سال ۹۶ بالغ بر ۵ میلیارد دلار بود، ولی بودجه ۴۰ هزار میلیاردی سال ۱۴۰۰ یک و نیم میلیارد دلار میشود؛ لذا باید گفت؛ ما ۴۰ درصد هزینههای شهرداری را پایین اوردیم به نرخ آن موقع که یک کار بسیار حساب شده انجام شد.
وی یکی دیگر از اقدامات این دوره را کاهش تعداد کارکنان در جهت کاهش هزینهها برشمرد و گفت: در ۱۰۰ سال اخیر سابقه نداشته که تعداد پرسنل شهرداری کم شود، اما ما در ابتدای شورای پنجم شهرداری را ملزم کردیم نیروها را افزایش ندهد و سالی ۴ تا ۶ درصد نیز از تعداد کارکنان کم کند به طوری که از ۷۰ هزار نفر به ۵۷ هزار نفر رسید یعنی ۱۳ درصد کاهش و این یعنی کاهش هزینه ها.
هاشمی افزود: این اقدامات در شرایطی بود که سیاست شهرنفروشی نیز اجرا شد و هزینههای غیرضروری مانند سفرهای خارجی کارکنان شهرداری را کاهش دادیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: نکته مهم دیگر مطالبات مقام معظم رهبری و مردم در خصوص سه موضوع حریم، باغات و شهر فروشی بود، ما در ابتدای کار نامههای زیادی از بیت رهبری داشتیم که خواستار حفظ حریم و باغات و فضای سبز تهران بودند، اینکه در ارتفاع بالای ۱۸۰۰ سازهای ساخته نشود و در این سه زمینه شورای پنجم مصوباتی داشت و ما توانستیم جلوی هر سه این موضوعات را بگیریم.
هاشمی گفت: در موضوع حریم وقت زیادی گذاشتیم و اجازه ندادیم هیچ ساخت و سازی در آن صورت گیرد. در مورد باغات کار ارزندهای کردیم و مصوبه برج باغ را لغو کردیم و پروندههای باغات از حدود ۵۰۰ پرونده را رساندیم به ۲۴ پرونده که از قدیم بوده است. در خصوص شهر نفروشی و بلند مرتبه سازی نیز باید بگویم این موضوع در منطقه یک و شمال شهر و منطقه ۲۲ به شدت افزایش پیدا کرده بود، ولی ما بلند مرتبه سازی را تقریبا از بین بردیم و منتظر شدیم شورای عالی شهر سازی مصوبه جدیدی را ارایه دهد که بلند مرتبه سازی را در جای مناسبی انجام دهند.
محسن هاشمی افزود: تنها در سالهای ۹۱ تا ۹۵ بالغ بر ۵۷۰ مجوز بلند مرتبه سازی بالای ۱۱ تا ۱۳ طبقه داده شد در حالی که از ۹۶ تا ۱۴۰۰ تنها ۷۰ مجوز داده شد و در سال ۹۰ پروانه و مساحت مجوز داده شده ۱۸ میلیون متر مربع بود، ولی در سال ۹۸ منتهی به ۹۹ تنها ۶.۵ تا ۷ میلیون مترمربع پروانه صادر شد.