آتش زدن بقایای گیاهی و محصولات کشاورزی ،موجب فقیر شدن خاک از حیث وجود مواد آلی و موجودات زنده خاکزی می شود.
مختار خانی افزود: از کلیه کشاورزان در سراسر استان درخواست میشود علاوه بر خودداری از سوزاندن بقایای محصول، بقایای گیاهی را به همراه کود ازته با ادوات مناسب خاک ورزی، به خاک اضافه کنند.
وی اظهار کرد: سوزاندن بقایای محصول سبب سفت و کلوخی شدن خاک می شود و در نتیجه افزایش مصرف آب را به دنبال دارد.
خانی تصریح کرد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش ماده آلی خاک، کاهش جمعیت میکروب های مفید خاک، کاهش ظرفیت نگهداری رطوبت، عناصر غذایی و افزایش فشردگی و سله بندی خاک می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارومیه افزود: حفظ بقایای گیاهی موجب افزایش ماده آلی خاک، افزایش نگهداری رطوبت و عناصر غذایی در خاک، کاهش تنش های گرمایی، افزایش جمعیت میکروب های مفید خاک و کاهش فرسایش آبی و خاکی می شود.
وی گفت: مطابق ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوبه هیئت وزیران، ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع توسط کشاورزان ممنوع بوده و متخلفین تحت پیگیرد قانونی قرار می گیرند.