با اجرای قانون "پیمان ارزی"، ۶۰ هزار هنرمند استان اصفهان در پایتخت صنایع دستی جهان در ۲ سال گذشته از عرصه تولیدات صنایع دستی خارج شدند.
عباس شیردل از صفر شدن تجارت "B ۲ B" و صادرات صنایع دستی در ۲ سال گذشته خبر داد و گفت: این کار موجب منسوخ شدن هنر این دیار میشود.
وی با تاکید بر تحریم نبودن صادرات اقلام صنایع دستی گفت: با توجه به اینکه دولت در هیچ دورهای، ارزی به صنایع دستی اختصاص نداده، اجرای قانون "پیمان ارزی" برای صنایع دستی هیچ دلیل و توجیه منطقی ندارد.
عباس شیردل به نابسامانیهای ایجاد شده برای تولیدکنندگان صنایع دستی اشاره کرد و افزود: نبود نظارت و کنترل روی حوزه صنایع دستی و احترام نگذاشتن به تولید ملی باعث انباشت محصولات صنایع دستی شده است.
وی با اشاره به ثبت ۱۷۸ رشته صنایع دستی در اصفهان، فعالیت تولیدی ۶۰ رشته در استان اصفهان و کسب مقام نخست در کشور گفت: قالی بافی، قلمکارسازی، خاتم کاری، مُنبت کاری، سُفال و سرامیکسازی، ملیلهسازی، میناکاری، کاشی سازی، فیروزه کوبی، سکمهدوزی و قلابدوزی، گره چینی و مُشبک، قمزنی و نگارگری از جمله مهمترین صنایع دستی دیار نصف جهان است.
قانون "پیمان ارزی" قانونی است که به موجب آن صادرکننده کالاهای ارزبر تعهد میکند که ارز حاصل از صدور کالا را به کشور منتقل کند و آن را بر اساس مقررات ارزی و نرخ تعیین شده از سوی بانک مرکزی به یکی از بانکهای مجاز بفروشد و واریزنامه پیمان ارزی دریافت کند.