کهگیلویه و بویراحمد دارای سه هزار و۴۱۱ حلقه چاه مجاز با حجم تخلیه ۱۸۵ میلیون متر مکعب است.
اسلام قدمی افزود: در این مدت ۴۰۸ حلقه چاه غیر مجاز با حجم صرفه جویی ۱۱ میلیون متر مکعب در کهگیلویه و بویراحمد پر و مسلوب المنفعه شده است.
وی عنوان کرد: از این تعداد ۹۱ حلقه (معادل ۲۲ درصد کل چاه های پر شده) در سال ۱۳۹۹ با حجم صرفه جویی ۲ میلیون متر مکعب بوده است.
قدمی افزود: پلمپ چاههای آب غیرمجاز با هدف کاهش افت سفرههای زیرزمینی انجام میشود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد: تعداد کل چاه های دارای پرونده در استان برای تمامی مصارف شامل آشامیدنی،صنعت وکشاورزی سه هزار و۴۱۱حلقه با حجم تخلیه ۱۸۵ میلیون متر مکعب برآورد شده است.
وی ادامه داد: دشت باشت، امامزاده جعفر، لیشتر، کلاچو، دهدشت، دشتروم و یاسوج از جمله دشت های مهم کهگیلویه و بویراحمد هستند.
قدمی پر و مسدود کردن چاه های غیرمجاز و نصب کنترل هوشمند حجمی را مهمترین برنامه های در دست اجرای این شرکت در سال جاری برای نجات بخشی سفره های زیرزمینی در استان اعلام کرد.
وی، از همه بهره برداران حوزه کشاورزی خواست، علاوه بر رعایت الگوی کشت مناسب و تعامل با شرکت آب منطقه ای، از هرگونه برداشت بی رویه و غیرمجاز، بویژه از منابع زیرزمینی خودداری کنند.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد مساحت و جمعیت کشور در جنوب غربی ایران به علت برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد بیش از ۱۰ درصد از روان آب های کشور معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب آب را به خود اختصاص داده است.
براساس برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی ، ۲ میلیارد مترمکعب آب برای مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلند مدت مورد نیاز است.