امام هادی (ع) میفرمایند: «کسی که از خدا پروا داشته باشد، دیگران از او پروا خواهند داشت، و کسی که از خدا اطاعت کند از او اطاعت میکنند و کسی که از آفریدگار اطاعت کند از خشم خلق باکی ندارد».
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما؛ علی بن محمد مشهور به امام هادی یا امام علی النقی علیه السلام (۲۱۲-۲۵۴ق) دهمین امام شیعیان و فرزند امام جواد (ع) است. او از ۲۲۰ تا ۲۵۴ق به مدت ۳۳ سال، امامت را به عهده داشت. امام هادی علیه السلام با چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل همزمان بود و بیشتر سالهای امامت را در سامرا تحت نظارت حاکمان عباسی گذراند.
از امام هادی (ع) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده و بخشی از آنها درباره مباحث کلامی همچون تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است. زیارت جامعه کبیره و غدیریه از امام دهم (ع) شیعیان نقل شده است.
امام هادی (ع) به واسطه جمعی از وکیلان که سازمان وکالت خوانده میشد، با شیعیان ارتباط داشت. عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر، از اصحاب او به شمار آمدهاند.
مزار امام هادی ع در سامرا که به دلیل دفن وی و فرزندش امام حسن عسکری (ع)، حرم عسکریین خوانده میشود، از زیارتگاههای شیعیان در عراق است. حرم عسکریین در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ش طی حملات تروریستی تخریب شد. ستاد عتبات عالیات ایران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴ش آن را بازسازی کرده است
امام هادی (ع) که از قهرمانان وادی بندگی است، در مورد اطاعت خالق یکتا میفرمایند: کسی که از خدا پروا داشته باشد، دیگران از او پروا خواهند داشت، و کسی که از خدا اطاعت کند از او اطاعت میکنند و کسی که از آفریدگار اطاعت کند از خشم خلق باکی ندارد.
صلوات خاصه امام هادی علیه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِیِّ الْأَوْصِیَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِیَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّینِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِینَ اللَّهُمَّ کَمَا جَعَلْتَهُ نُورا یَسْتَضِیءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِیلِ مِنْ ثَوَابِکَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِیمِ مِنْ عِقَابِکَ وَ حَذَّرَ بَأْسَکَ وَ ذَکَّرَ بِآیَاتِکَ وَ أَحَلَّ حَلالَکَ وَ حَرَّمَ حَرَامَکَ وَ بَیَّنَ شَرَائِعَکَ وَ فَرَائِضَکَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِکَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِکَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِیَتِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ وَ ذُرِّیَّةِ أَنْبِیَائِکَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ.
خدایا درود فرست بر على بن محمد، جانشین اوصیا، و پیشواى پرهیزگاران، و یادگار امامان دین، و حجّت بر همه آفریدگان. خدایا چنانکه او را نورى قرار دادى، که مؤمنان به وسیله او روشنى جویند، پس به پاداش شایانت مژده داد، و به کیفر دردناکت بیم داد، و از صولتت برحذر داشت، و آیاتت را به یاد مردم انداخت، و حلالت را حلال و حرامت را حرام کرد، و قوانین و واجباتت را بیان فرمود، و مردم را به بندگىات ترغیب نمود و به طاعتت فرمان داد، و از نافرمانىات بازداشت، پس بر او درود فرست، برترین درودى که بر یکى از اولیایت، و نسل پیامبرانت فرستادى، اى معبود جهانیان
نمازهای امام علی النقی (ع):
نماز امام هادی (ع) دو رکعت است، در رکعت اول سوره حمد و سوره یس و در رکعت دوم سوره حمد و سوره الرحمن.
نماز دیگر: دو رکعت است. در هر رکعت بعد از حمد هفتاد مرتبه سوره توحید.
دعای بعد از نماز امام علی النقی (ع):
یا بارُّ یا وَصُولُ یا شاهِدَ کُلِّ غاَّئِبٍ وَ یا قَریبُ غَیْرَ بَعیدٍ وَ یا غالِبُ غَیْرَ مَغْلُوبٍ
اى نیکوکار و اى با همه پیوسته و اى گواه هر ناپیدا و اى نزدیکى که دور نیست و اى پیروز شکست ناپذیر
وَ یا مَنْ لایَعْلَمُ کَیْفَ هُوَ اِلاّ هُوَ یا مَنْ لاتُبْلَغُ قُدْرَتُهُ
و اى کسى که جز او کسى نمى داند که او چگونه است و اى آن که به قدرتش نتوان رسید
اَسْئَلُکَ اَللّهُمَّ بِاسْمِکَ الْمَکْنُونِ الْمَخْزُونِ الْمَکْتُومِ عَمَّنْ شِئْتَ
از تو مى خواهم خدایا به آن نامت که در پرده (غیبت) مستور و در خزینه ات محفوظ و از آن که خواسته اى مکتوم داشته اى
الطّاهِرِ الْمُطَهَّرِ الْمُقَدَّسِ النُّورِ التّاَّمِّ الْحَىِّ الْقَیّومِ الْعَظیمِ نُورِ السَّمواتِ وَ نوُرِ الاَرَضینَ
آن نام پاک و پاکیزه و مقدس و نورانى کامل، (و آن) زنده و پاینده و بزرگ، نوربخش آسمانها و نور ده زمینها
عالِمِ الْغَیْبِ وَالشَّهادَةِ الْکَبیرِ الْمُتَعالِ الْعَظیمِ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
داناى ناپیدا و پیدا آن بزرگ والا مقام و عظیم درود فرست بر محمد و آل محمد.
یکی دیگر از دعاهای امام هادی (ع)
امام هادی میفرماید: دعایی را که خواهم گفت من آن را بسیار میخوانم و از خدا تقاضا کرده ام هر کس بعد از من آن را نزد قبرم بخواند او را نا امید نفرماید و دعا این است:
یا عُدَّتی عِندالعُدَدِ و یا رَجائی و المُعتَمَد و یا کَهفی وَ السَّنَد و یا واحِدُ یا اَحَدُ یا قُل هُوَ الله اَحَد اَسالُکَ اللهمَ بِحَقِ مَن خَلَقتَهُ مِن خَلقِکَ وَ لَم تَجعَل فی خَلقِکَ مِثلَهُم اَحَداً اَن تُصَلّیَ عَلَیهِم و. (حاجت خود را ذکر کند)