مدیرعامل منطقه آزاد انزلی از پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی ریلگذاری شمال به جنوب خبر داد.
آقای علی اوسط اکبری مقدم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره ریلگذاری در کریدور شمال به جنوب گفت: یکی از خواستههای دیرینه مردم شمال کشور، اتصال خطوط ریلی شمال به جنوب بود.
اکبری مقدم افزود: این ریل در گذشته، تا شهر قزوین وجود داشت و اتصال ریل از قزوین به آستارا و انزلی و حتی بندر کاسپین، مورد درخواست بود.
وی با اشاره به بهرهبرداری از ریل قزوین تا رشت گفت: آغاز عملیات اجرائی رشت به بندر کاسپین در اولویت قرار گرفت.
اکبری مقدم با بیان اینکه هم اکنون ریلگذاری شمال به جنوب دارای ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی است افزود: امیدوارم در ماههای آینده قابلیت بهرهبرداری را داشته باشد.
وی با بیان اینکه این ریل میتواند جنوب کشور را به شمال وصل کند گفت: در شمال کشور ظرفیت بزرگی در خزر داریم، هم اوراسیا و هم کشورهای حاشیه دریای خزر میتوانند در بحث تبادلات تجاری و تاثیرات اقتصادی هم در اقتصاد ملی و هم فرامنطقهای، نقش بسیار بزرگی داشته باشد.
اکبری مقدم درخصوص تاثیرات این ریلگذاری در تبادلات تجاری نیز گفت: استان گیلان از این نعمت محروم بوده و ترانزیت کالا از بنادر جنوبی یا حتی از بندر آستارا به سمت بنادر کشور عراق و کشورهای حاشیه دریای خزر، از طریق کامیون یعنی حمل و نقل جادهای صورت میگرفت.
وی افزود: اگر این خطوط ریلی به بهره برداری برسد، ظرفیت بزرگی را در تبادل کالا از جنوب به شمال خواهیم داشت.
اکبری مقدم با بیان اینکه ظرفیت خزر به علت تحریمهای اقتصادی، ظرفیت محدودی است گفت: با توجه به پتانسیلی که در بندر چابهار و بنادر خلیج فارس به وجود آمده است، این ظرفیت قطعا برای حوزه خزر هم به شدت افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی گفت: استان گیلان به عنوان استان معین برای مناطق آزاد اینچه برون در استان گلستان تعیین شده است.
وی با اشاره به تشکیل جلسه با استاندار استان گلستان و مسئولان استانی افزود: در حال حاضر مقدمات کارها از جمله انتقال اراضی به نام سازمان منطقه آزاد، فراهم شده است.
اکبری مقدم گفت: منطقه اینچه برون به مساحت ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار تعیین وضعیت شده که در حال حاضر بیش از ۸۵۰۰ هکتار از اراضی دارای سند مالکیت به نام دولت و به نمایندگی منابع طبیعی است و حدود ۵۰ هکتار نیز جزو مستثنیات مردم است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳ هزار هکتار از اراضی نیز از جمله راه آهن و گمرک اینچه برون واگذار شده است افزود: در این منطقه، گمرک اینچه برون به مساحت بیش از ۷۰ هکتار تعیین تکلیف شده که برای حدود ۶۸ هکتار فنسکشی صورت گرفته و اداره کل گمرک در آنجا مستقر شده است.
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی اترک نیز در کنار منطقه آزاد اینچه برون قرار دارد تصریح کرد: این شهرک ۱۰۰۰ هکتار است و بخشی از زیرساختها از جمله تامین ۷ لیتر بر ثانیه آب از طریق دو حلقه چاه و تامین برق ۲ مگاواتی صورت گرفته است که قابلیت واگذاری به تعدادی از صنایع را در این شهرک دارد.
اکبری مقدم گفت: در حال حاضر یک واحد صنعتی در این شهرک فعال است و ۳۹ واحد صنعتی دیگر نیز به زودی فعال میشوند.
وی افزود: در آینده نزدیک تمام اراضی منطقه اینچه برون، به سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اینچه برون واگذار خواهد شد و این میتواند اتفاق بزرگی برای پیشبرد اهداف باشد.
اکبری مقدم با بیان اینکه اقداماتی در منطقه آزاد اینچه برون در دو هفته اخیر صئرت گرفته است گفت: تامین آب از چالشهای جدی این منطقه است که تامین آب شرب برای منطقه و آب مورد نیاز صنایع، بررسی شد و امکان تامین آب از طرق مختلف وجود دارد.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی افزود: یکی از روشها، از طریق پساب فاضلاب شهر گرگان است که نیاز به خط انتقال ۴۵ کیلومتری دارد.
اکبری مقدم گفت: بخش دیگر هم از طریق سدهای گلستان و بوستان تامین میشود که آب صنعتی منطقه آزاد اینچه برون ۲۰ میلیون متر مکعب در سال است که نیاز به خط انتقال ۱۶۰ کیلومتری دارد تا بتوانیم آب را به این منطقه آزاد منتقل کنیم.